2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Amatőr felvétel: így jönnek a migránsok

,

2015. augusztus 27., csütörtök 12:31, frissítve: csütörtök 13:40

Ismét rekordot döntött az illegális határátlépők száma, szerdán Csongrád megyében 3 ezer migránst fogtak el. Szerbiából további 3 ezer menedékkérő érkezhet buszokkal a következő napokban.

Buszokkal szállítják Szerbiából a migránsokat a röszkei határátkelőhöz, ezt a Hír TV birtokába került amatőr felvétel is megerősíti. A menekülteket szállító járművek a szerb–magyar határ közelében lévő településeken állnak meg, innen pedig már gyalog vezet az út a vasúti töltésen át Magyarországra. Úgy tudjuk, hogy Belgrádból éjjel 40-50 busz indult el a szerbiai Horgosra a migránsokkal. Információnk szerint a következő napokban akár háromezer migráns is érkezhet Magyarországra Szerbiából.

Újabb rekordot döntött az illegális határátlépők száma, szerdán csaknem háromezer migránst állítottak meg a rendőrök a polgárőrökkel együtt Csongrád megyében. A legtöbben ezúttal is Röszke külterületén akartak átjönni. „2958 illegális bevándorlóval – köztük 698 gyermekkel – intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén 2015. augusztus 26-án. A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő a rendőrök, többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát” – fogalmazott Szenti Szabolcs szóvivő.

70 busszal jönnek

Éjfél és 9 óra között 1023 illegális bevándorlót fogott el a rendőrség – mondta a Hír Televízió helyszíni tudósítója 10 órakor. Információnk szerint két héttel ezelőtt 70 buszt rendeltek meg – amire 3000-en férnek föl –, hogy azzal hozzák be a menekülteket Belgrád és Horgas felől hazánkba. A Mai nap folyamán 30 embert már visszatoloncoltak Szerbiába Tompánál, és a röszkei határon is lezártak egy sávot, amin a rabomobillal 30 migránst toloncoltak vissza. A határ túloldalán már várta őket a szerb rendőrség.

Gyorsan épül a 3,5 méteres kerítés

A megfelelő ütemben zajlik a 3,5 méter magas kerítés építése, amelyet a 1,5 méteres gyorstelepítésű drótakadály (GYODA) mellé állítanak fel – nyilatkozta a Hír Televízió helyszíni tudósítója 12 órakor. A GYODA befejezésének időpontja augusztus 31., míg a 3,5 méteresé november 30. A HM elmondása szerint közel ezren dolgoznak a kerítésállításon.  

Elfogták a megszökött migránsokat

Megtalálták a Röszkéről szerdán megszökött migránsok egy részét. Szerda este egy 200 fős csoport hagyta el a gyűjtőpontot, ahol regisztráltatniuk kellett volna magukat. Közülük estére körülbelül 100-120 főt elfogtak a rendőrök, egy kisebb csoportot azonban felvettek az autósok, ők vélhetően Budapest felé indultak.

Könnygázt is bevetettek a menekülttáborban

Mint arról korábban beszámoltunk, szerdán könnygázt kellett bevetni a röszkei befogadóállomásnál, a rendőrök több száz menekültet fékeztek meg. A rendőrségi szóvivő szerint az elégedetlenség a regisztrációs eljárás lassúsága miatt alakult ki. A menekültek nem akartak ujjlenyomatot adni és el akarták hagyni a tábort. Az elmúlt 24 órában egyébként minden eddigi rekordot megdöntött a zöldhatáron átlépő migránsok száma Csongrád megyében. Bővebben>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!