2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Áder segítségét kéri Martonfa

2015. augusztus 10., hétfő 15:20, frissítve: kedd 11:58

A köztársasági elnökhöz fordult a menekülttábor ügyében Martonfa polgármestere. Bosnyák Attila petíciót vitt a Sándor-palotába, és azt kérte Áder Jánostól, hallgassák meg a lakossági panaszokat és ne telepítsenek ezerfős konténertábort a falu határába. Martonfán csütörtökön forgalomlassító demonstrációt tartanak, az eseményen jelen lesz Vona Gábor, a Jobbik elnöke is.

A Jobbik Baranya megyei igazgatójával érkezett Martonfa polgármestere a Sándor-palotához. Egy petíciót szerettek volna átadni Áder Jánosnak. A köztársasági elnök távollétében hivatalának munkatársai vették át a beadványt.  

Áder Jánossal később egyeztet időpontot a településvezető. A köztársasági elnöktől azt kérik, hallgassák meg a martonfaiak véleményét és ne telepítsenek menekülttábort a falu határába.

„A kormányunk figyelmét fölhívja, hogy törvényesen járjon el minden szempontból a magyar állampolgárokkal. Ne tegyen különbséget a migránsok és a magyar emberek között” – mondta el a petícióról Bosnyák Attila András.

Martonfán csütörtökön forgalomlassító demonstrációt tartanak Vona Gábor Jobbik-elnök részvételével, pénteken nagygyűlésen tájékoztatják a lakosságot.

„Kiskunhalas községe jelezte, hogy szintén csatlakozna a Sormás, Martonfa duóhoz, úgyhogy már trióban harcolunk a döntés ellen” – fogalmazott Szőcs Norbert, a Jobbik Baranya megyei igazgatója.

A menekültek fuvarozása miatt már többen kerültek előzetes letartóztatásba, a Napi Gazdaság pedig arról ír: két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, aki pénzért ingatlant ad ki a migránsoknak.

A bevándorlási hivatal vezetője a Kossuth rádióban azt mondta, idén már 110 ezren érkeztek illegálisan az országba, többségük soha nem érkezik meg a befogadóállomásra, hanem külföldre távozik.

„Amikor Budapesten a nagyvárosokban élelmezik a menedékkérőket, nagyon fontos, hogy a jogkövető magatartásra is ráirányítsák a figyelmüket. Elsősorban abban nyújtsanak számukra segítséget, hogy minél előbb eljussanak a kijelölt befogadóintézménybe, hiszen ott lehet érdemben foglalkozni az ügyükkel” – fejtette ki Végh Zsuzsanna.

A befogadóállomásokon jelenleg 4000-4500 bevándorló tartózkodik.

Ötezer határsértő a hétvégén

Közben majdnem ötezer határsértőt fogtak el a hétvégén. A legtöbb határsértőt mindhárom napon Csongrád megye déli részén fogták el. Bővebben>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!