2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„A társadalom akarata térdre kényszerítette önöket”

2016. április 11., hétfő 15:08, frissítve: hétfő 19:18

A parlamentben is téma volt a vasárnapi zárva tartás visszavonása, Rogán Antal védte a kormány álláspontját. Az MSZP szerint az ő sikerük is, hogy a kormány kitáncolt a kezdeményezésből. Az ötletgazda KDNP már jelezte: nem szavazzák meg a javaslatot.

„Győztek az emberek Magyarországon” – jelentette ki az MSZP elnöke a parlamentben. Tóbiás József a demokrácia és a szocialista párt sikerének nevezte, hogy a kormány visszakozott a vasárnapi zárva tartás ügyében. Szerinte csak politikai megfontolásokból változtatott a Fidesz. „Még Lázár miniszter úr pénteken a beleállást, a kampányt javasolja, a miniszterelnök úr még éppen gondolkodni szeretne, majd éppen a miniszter úr ezelőtt egy órával benyújtja a javaslatot. Maga az önbeismerő vallomás ez a törvény, hogy másfél éve pontosan tudták, hogy változtatniuk kellene, és nem tettek semmit. Ezért állító mondatban: a társadalom akarata térdre kényszerítette önöket ebben az ügyben” – fogalmazott Tóbiás.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter hangsúlyozta: a vasárnapi nyitva tartás korlátozása miatt nem esett vissza a kiskereskedelem forgalma, de azt elismerte, hogy az embereknek nem tetszett az intézkedés. „Az elmúlt egy esztendőben nem sikerült meggyőznünk az embereket arról, hogy ez az intézkedés az ő életvezetésükkel, az ő céljaikkal is megegyezik. És különösen úgy tűnik, hogy nem sikerült meggyőznünk a családokon belül a nőket, márpedig a nők véleménye mindig is fontos volt a mi számunkra” – jelentette ki Rogán Antal. A propagandaminiszter felszólalását folyamatos ellenzéki bekiabálások kísérték.

A vasárnapi zárva tartás ötletgazdája, a KDNP frakcióvezetője a napirend előtt azt mondta: elfogadják a kormány döntését, de nem támogatják a javaslatot. „Mi azt képviseljük továbbra is,hogy a munkavállalók számára érték a szabad vasárnap, és bármikor lehetőség lesz ennek megvalósítására, mellette leszünk. Ha a parlamentben szavazás lesz ebben kapcsolatban, természetesen mi nem a munkaadók, hanem a munkavállalók oldalán fogunk állni, és nem szavazzuk meg a szabadságuk korlátozását” – mondta Harrach Péter frakcióvezető.

A kormány előterjesztéséről már kedden szavazhatnak a parlamentben.

Tekintse meg a hétfői napirend előtti felszólalásokat:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!