2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A kormányszóvivő tagadta, hogy Lázár le akarna mondani

2015. augusztus 22., szombat 17:09, frissítve: vasárnap 13:01

Tagadta a kormányszóvivő, hogy Lázár János a lemondásán gondolkodna. A Figyelő című lap írt arról a héten, hogy a kancelláriaminiszter inkább visszatérne az üzleti életbe, mert nem ért egyet azzal, hogy Rogán Antal legyen a Miniszterelnökségen belül a kormányfő kabinetfőnöke. A Fidesz frakcióvezetője azt állította, hogy még nem kapott ilyen felkérést. Lázár János viszont korábban azt mondta, ha megváltoznak a feltételek, ő is elgondolkodik, hogy tovább vezesse-e a Miniszterelnökséget.

„Én csak annyit mondtam, hogy ha megváltoznak a játékszabályok és megváltoznak a keretek, akkor én is mérlegelni fogom, hogy ebben hogyan fogok részt venni, milyen föltételek mellett, vagy egyáltalán részt veszek-e” – ezt még májusban mondta a kancelláriaminiszter. A sajtó akkoriban kezdett cikkezni arról, hogy ősztől a Fidesz frakcióvezetője a miniszterelnök kabinetfőnökévé lép elő, és új pozíciójában Rogán Antal amolyan minikormányt irányít majd, mégpedig Lázár János birodalmában, a Miniszterelnökségen.

„A kormányzatban az a munkamegosztás, hogy a miniszterelnök van a vendéglőnek vagy az étteremnek abban a részében, ahol a vendégek vannak, neki kell tudni eladni azt a terméket, amit mi létrehozunk, én pedig a konyhában dolgozom” – ezt már a napokban nyilatkozta Lázár János, aki a hírek szerint nem tűr meg más szakácsot a konyhában.

A héten a Figyelő című hetilap melegítette fel a Lázár–Rogán-viszályt, az újság azt írta, a kancelláriaminiszter már Orbán Viktorral is tudatta, hogy lemond, ha Rogán Antalból a miniszterelnök kabinetfőnököt csinál.

A Fidesz frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján nem válaszolt a kinevezését firtató kérdésekre. „Hosszabb ideje vagyok a politikában semmint, hogy mondjuk egy jól irányított sajtókacsának bármilyen formában is felüljek és azt kommentáljam, akár Önök előtt, akár mások előtt.”

Kitért az egyenes válasz elől a kormányszóvivő is, Kovács Zoltán azt hangoztatta az ATV-ben, hogy személyi kérdésekben a miniszterelnök az illetékes. „A politika, az egyfajta szolgálat is. Tehát mindenki pontosan tudja, hogy a feladatok kiosztása, végrehajtása, elvégzése és adott esetben egy-egy személyes kérdés felvetése, azok milyen korrelációban vannak egymással, hogy ilyen ködösen fogalmazzak, magyarán szerintem nincs ilyen típusú dolog” – fogalmazott Kovács Zoltán.

A Figyelő összeállítása szerint Lázár Jánost az zavarja leginkább, hogy Rogán Antal túl sok időt fordít a nyilvánosság elől eltitkolt üzleti tevékenységeire és hogy feleségével együtt túl gyakran szerepel a bulvármédiában.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!