2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„A kormánynak abba kell hagynia a tanárok fenyegetését”

2016. április 20., szerda 18:20

Az ellenzéki pártok a sztrájkolókkal értenek egyet. A Fidesz szerint a szakszervezeti vezetőket bábként mozgatják baloldali politikusok.

A szocialistáknál is megállt az élet öt percre a tanársztrájk napján. „Azok a pedagógusok, akik ma sztrájkolnak, sikeresen teszik mindezt, mert a mai napig nem történt meg, hogy érdemi tárgyalás alatt, azokról a pontokról, amely visszaadja a tan szabadságát, amely visszaadja a kis közösségek döntési jogát, amely visszaadja a gyermekeinknek a tudás építéséhez szükséges eszközöket és rendszereket, az ma még mind hiányt szenved Magyarországon” – fejtette ki Tóbiás József pártelnök.

Tóbiás Józsefet a Demokratikus Koalíció szóvivője váltotta a Parlament előtt álló zászlónál. „A DK szerint eljött a pillanat, amikor a kormánynak abba kell hagynia a tanárok fenyegetését, a magyar oktatás, a tanárok, a diákok áldozatai lettek az Orbán-rendszernek és a Fidesz kormányzóképtelenségének. Országszerte arról érkeznek hírek, hogy a kormány különböző rangú és rendű kiszolgálói fenyegetik a tanárokat” – fogalmazott Gréczy Zsolt.

Az LMP ifjúsági szakszóvivője szerint a diktatúrák korát idézi, ahogy az oktatási államtitkárság szeptembertől átalakítja a szakközépiskolai képzést. „Gyakorlatilag a Szalay utcából akarják megmondani, hogy melyik szakmát választó diákok választhatnak biológiát, földrajzot, kémiát vagy éppen idegen nyelveket. Ezzel gyakorlatilag el akarják lehetetleníteni a későbbi szakmamódosítás, a későbbi pályamódosítás vagy az általános irányultságú továbbtanulás lehetőségét” – mondta el Kanász-Nagy Máté.

A Fidesz változatlanul úgy gondolja, hogy a pedagógusok tiltakozását baloldali erők szervezik a háttérből. A nagyobbik kormánypárt azt írta közleményében: „Ugyanazok, akik ma újra és újra hergelik a pedagógusokat, kormányzásuk alatt elvettek tőlük egyhavi bért vagy utcára tették őket.”

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!