2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A kormány szerint Soros az amerikai bírálatok hangja

2016. május 19., csütörtök 19:20, frissítve: csütörtök 20:59

Újra „sorosgyörgyözött” Lázár János. A kancelláriaminiszter a tőzsdespekulánst sejti a magyar kormányt ért amerikai bírálatok mögött.

A Miniszterelnökség vezetője szerint az amerikai demokraták bevándorláspártiak, bizonyítékul Obama elnök minapi nyilatkozatát idézte fel Lázár János. Nem hagyta szó nélkül Bill Clinton kijelentését sem. A felesége megválasztásáért kampányoló volt amerikai elnök szerint a magyar és a lengyel vezetés túl macerásnak tartja a demokráciát, ezért a „putyinizálódás” útjára léptek.

„A magyar kormány meggyőződése, hogy Soros György, aki, mint ismeretes, a demokrata párt egyik befolyásos támogatója és a Clinton házaspár mecénása is, nyilvánvaló, hogy mindent megtesz Magyarországon és más országokban azért, hogy a nézeteinek helyet csináljon, a politikai meggyőződésének megfelelően tevékenykedik Ukrajnában, gyűjt szövetségeseket vagy strómanokat itt, Magyarországon és más európai országokban is, a politika aktív alakítója” – mondta Lázár János.

Lesajnálóan nyilatkozott Lázár János szavairól a Fehér Ház első számú szóvivője – írja az Index az AP hírügynökségre hivatkozva. Josh Earnest újságíróktól értesült a kancelláriaminiszter kijelentéséről, amelyre annyit mondott: nem biztos, hogy méltó a válaszra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!