2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A kormány rátette a kezét egy valódi marsallbotra

2017. szeptember 15., péntek 06:49, frissítve: péntek 08:21

A Magyar Nemzet úgy tudja, a kancellária 54 millió forintot adott a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft.-nek, hogy megvásárolja Habsburg József főherceg marsallbotját.

Az adásvétel a Nemzeti Hauszmann-terv része, amelynek célja a Budavári Palota helyreállítása és az uralkodói család, illetve az udvar életének bemutatása.

Az állami tulajdonban lévő Budavári Ingatlanfejlesztő Kft. nagyon aktív a közbeszerzési piacon is. Mostanában leginkább a Budavári Palota Szent István-termének rekonstrukciójával van elfoglalva. Szeptemberben a terem egyedi gyártású fa padló-, falburkolati és mennyezeti, valamint bútorelemeinek gyártására és beépítésére kötött 243 millió forint értékű szerződést. A terem rekonstrukciójához szükséges fémtárgyak és díszítőelemek beszerzése viszont már sokkal olcsóbb volt, hiszen csak 17,6 millió forintba került.

A marsallbotra vonatkozó szerződést a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft. nevében Gyutai Csaba Kálmán ügyvezető írta alá szeptember 7-én, s a rekonstrukciós közbeszerzéseken is ő volt a cég képviselője. Ez azért is pikáns, mert a korábban Zalaegerszeg polgármestereként is tevékenykedő Gyutai által vezetett állami cégeknél – a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft.-nél és a Várkert Bazárt üzemeltető Várgondnokság Kft.-nél – súlyos szabálytalanságokat tártak fel, jegyzi meg a lap.

Az Mfor.hu úgy tudja, az adásvétel már le is zajlott, a kft. megelőlegezte a műkincs vételárát. Hogy ki volt az eladó, nem tudni.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!