2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

„Aljas húzásnak” tartják az állami föld eladásának tervét

2015. szeptember 2., szerda 19:02, frissítve: szerda 19:52

Törvénymódosításokat kezdeményez a Jobbik azért, hogy ne lehessen értékesíteni az állami termőföldeket – jelentette be a párt országgyűlési képviselője.

Magyar Zoltán aljas húzásnak minősítette a mintegy 400 ezer hektár állami föld eladásának tervét és azt, hogy a kormány nem kért ehhez felhatalmazást az Országgyűléstől. Szerinte ez szembemegy a nemzeti vagyon megerősítésének ígéretével. Az ellenzéki politikus úgy véli, az állami földek privatizációjában már a kormánypárton belül is megoszlanak a vélemények, ezért reméli, hogy emiatt meghátrál a földművelési tárca, és nem adja magánkézbe az állami vagyont.

„Talán van némi esély arra, hogy a mai napon benyújtott törvénymódosítási javaslatunk átmenjen az Országgyűlésen, ehhez sima feles többség is elegendő, amely több jogszabály módosítását is előirányozza. Például a nemzeti vagyonról szóló törvényt, illetve a nemzeti földalapról szóló törvényt is, melyben a ma még magyar állam tulajdonban lévő termőföldet eladhatatlanná szeretnénk nyilvánítani, ilyen módon biztatjuk arra a Fideszben ülő lelkiismerettel még rendelkező képviselőket, hogy szavazzák meg a törvényjavaslatunkat” – fogalmazott Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!