2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

A debreceni menekülttábor zárva tartásáért tüntet a Jobbik

2015. július 5., vasárnap 21:15, frissítve: hétfő 08:32

A debreceni menekülttábor előtt demonstrál a Jobbik – a párt azt akarja elérni, hogy a befogadóállomás zárt legyen.

Nagy létszámmal biztosítja a Jobbik tüntetését Debrecenben a rendőrség, rendbontás eddig nem történt. A radikális párt demonstrációján néhány százan vesznek részt, a menekülttábor bezárását szeretnék elérni. Céljuk továbbra az is, hogy lakott területen ne lehessenek befogadóállomások.

A debreceni menekülttáborban két török menedékkérő szólalkozott össze hétfőn, a vita tömegverekedéssé fajult. A feldühödött tömeg egy csoportja kitört a befogadóállomás területéről, majd a főútnál folytatták a rendbontást. A helyszínre érkező rendőrök könnygázzal oszlatták fel a tömeget. A rendőrség összesítése szerint négy autót rongáltak meg és egy konténert is felgyújtottak. Nyolc migránst állítottak elő a balhé után. A kár milliós.

– Ti vagytok itt Magyarország határőrsége, és annyiban fog javulni a helyzet, amennyit ti tesztek érte. S ugyanígy igaz ez Ásotthalmon és mindenhol, ahol állítólag bezárják a menekültszállókat és mégis új apartmanokat építenek. Mégis a magyar adófizetők pénzéből tartják el azokat, akik – tisztelet a kivételnek – nem dolgozni jöttek ide, hanem ráakaszkodni a szociális rendszerre. Viszont ha dolgozni jöttek volna ide, akkor sem kellenek nekünk. Magyarországnak nincs szüksége gazdasági okokból ideérkezőkre. Nem akarunk letelepíteni senkit, nem akarunk integrálni senkit, mert Magyarország a magyaroké, és nekünk közös nemzeti minimum, hogy az is maradjon – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!