2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

A 40 milliárdot is elérheti a kórházak tartozása év végéig

2015. augusztus 14., péntek 07:35, frissítve: péntek 17:10

Év végére 40 milliárd forintos adósságot halmozhatnak fel a kórházak – véli Rácz Jenő. A Kórházszövetség volt elnöke Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: hiába volt konszolidáció, a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan.

„A jelenlegi ellátórendszerben vannak olyan jellegű szolgáltatások, amelyeket nálunk gazdagabb országok sem engedhetnek meg maguknak. Nyilvánvaló, ez egy nagyon fájó intézkedéscsomag. Ugyanúgy azt is világos, hogy nemcsak pénzügyi szempontból, hanem humán erőforrás szempontból is látni kell, hogy a jelenlegi rendszert nem tudjuk fönntartani. Tehát ennyi intézményt, ezzel a szolgáltatási csomaggal, ebből a közpénzforrásból nem lehet működtetni” – mondta a Magyar Kórházszövetség volt elnöke stúdiónkban.

Újratermelődés

„Addig, amíg a finanszírozás nem követi igazából a költségeket, addig ezek a tartozások mindig újratermelődnek.” Ezt Nagy Péter, a János Kórház orvos-igazgatója mondta egy hete a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Ismert, a kormány a nyár elején ugyan 60 milliárd forintot átvállalt a kórházak adósságából, de a Magyar Orvostechnikai Beszállítók Szövetsége szerint jelenleg még így is 40 milliárd forinttal tartoznak az egészségügyi intézmények.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!