2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Új nevet kap a Dohány utcai zsinagóga előtti tér + videó

Szimbolikusan átkeresztelték a Dohány utcai zsinagóga előtti teret a hazai zsidó szervezetek. A területet két hétig "Október hetedike" térnek nevezik, így emlékeznek meg a Hamász terrortámadásában elhunyt áldozatokra.

  • Új nevet kap a Dohány utcai zsinagóga előtti tér + videó

Két hétre új nevet kap a Dohány utcai zsinagóga előtti terület. Az Izrael elleni terrorcsapásra emlékezve a Herzl Tivadar teret Október 7. térre keresztelik.

A Hamász múlt év őszén meglepetésszerű támadást indított a zsidó állam ellen. Több mint 1400 embert meggyilkoltak, háromezret megsebesítettek, valamint 230 embert elraboltak.

„Hiába keresünk logikát. Hiszen hogyan is felejthetik el az amerikai egyetemeken palesztin kendőbe burkolózó diákok, hogy az október 7-én Izraelben pusztító terror a természetét és a lényegét tekintve ugyanaz, mint ami Amerikára is lesújtott szeptember 11-én. Hogyan is felejthetik el, hogy a terroristák nemcsak a zsidókat, és nemcsak Izraelt, hanem az egész nyugati civilizációt gyűlölik" - fogalmazott a Mazsihisz elnöke.

Grósz Andor hangsúlyozta: mindenkinek tanulnia kell október 7-ből, hiszen a magyar zsidók pontosan tudják, hogy milyen halálfélelemben élni, milyen a gonosszal szembenézni.

„Nem tudjuk, hogy mikor lesz vége, hogy lesz-e vége egyáltalán. A Hamász háborúja Izrael ellen szörnyű, borzalmas, rettenetes, de arra amit az a 130 akárhány ember, aki ott van valahol Gázában, fogságban, ha élnek még egyáltalán, az amit ők átélhetnek, arra nincs szó, azt elképzelni nem tudjuk" -erről már az országos főrabbi beszélt.

Fröhlich Róbert azt mondta: a 2023. október 7-i tragikus események történelmi fordulópontot jelentenek. Amiről minden évben meg fognak emlékezni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

Fidesz: Itt az idő kikapcsolni a Gyurcsány-showt Budapesten + videó

„Akik ma irányítják, nem szeretik Budapestet. Csak a pénzt és a hatalmat szeretik” – mondja a Fidesz új videójában a párt főpolgármester-jelöltje. Szentkirályi Alexandra rámutatott: a főváros Gyurcsány Ferenc fogságában van. Erről tanúskodik minden, amit csinálnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!