2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Szent Péter esernyője

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Zsigó Róbert: Sikeresek a felsőoktatás versenyképessé és vonzóvá tételére tett törekvések

Tanévnyitó ünnepséget tartott a bajai Eötvös József Főiskola a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban hétfő délelőtt. Az eseményen az egykori hallgatóknak jubileumi díszoklevelet adtak át.

  • Zsigó Róbert: Sikeresek a felsőoktatás versenyképessé és vonzóvá tételére tett törekvések

Zsigó Róbert miniszterhelyettes köszöntötte a felsőfokú oktatásba belépő elsőéves hallgatókat, gratulált a sikeres felvételi eredményükhöz. Biztosította őket, hogy egy igazán nagy jelentőségű és izgalmas út előtt állnak. A miniszterhelyettes beszédében kiemelte: a felsőoktatás az elmúlt években sok változáson ment keresztül. A 2024/25-ös tanévben az elsőéves hallgatók már megtapasztalhatták az új intézmény- és hallgatóközpontú felvételi rendszert.

– Az intézményi felvételi pontoknak köszönhetően a főiskolának több autonómiája lett, hogy kiválassza a növendékeit, valamint önök is nagyobb teret kaptak az eltervezett karrierjüknek, útjuknak megfelelő intézmény kiválasztásában – mondta Zsigó Róbert. 

Az eseményen elhangzott, hogy az idei felvételi eljárás során 120 ezren jelentkeztek felsőoktatásba, ebből 90 ezer hallgató nyert felvételt az általuk megjelölt intézmény valamelyikébe. Zsigó Róbert szerint ez azt igazolja, hogy sikeresek a felsőoktatás versenyképessé és vonzóvá tételére tett törekvések. – Mára a gazdálkodási és menedzsment fókuszú szak után az ország második legnépszerűbb képzése a pedagógusképzés lett, amely köszönhetően annak is, hogy kedvezőbb körülmények között tervezhetik a pedagógusjelöltek a jövőjüket, köszönhetően az elmúlt időszakban megtörtént béremeléseknek – hangsúlyozta a miniszterhelyettes.

teljes cikk a Baon.hu honlapján olvasható.

Fotó: Baon.hu / Márton Anna

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bayer Zsolt: Újra elindul a blogom

Bayer Zsolt: Újra elindul a blogom

Gyors reagálású, mozgékony haderő a blog, mely segít levezetni a hirtelen felháborodást mind a blogolóban, mind az olvasóban - írta Bayer Zsolt a Magyar Nemzeten megjelent írásában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!