2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Zsigmond Barna Pál: Brüsszelben változás kell + videó

Brüsszelben változás kell, az európai parlamenti választás tétje, hogy háború lesz vagy béke az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának államtitkára szerint.

  • Zsigmond Barna Pál: Brüsszelben változás kell + videó

Zsigmond Barna Pál Magyarország európai uniós csatlakozásának huszadik évfordulója alkalmából közösségi oldalán közzétett videóban emlékeztetett arra: Magyarország mindig is "Európa szívében" volt.

"Szent István már ezer évvel ezelőtt Európa részévé tette hazánkat, onnan csak az idegen és kommunista hatalmak tudtak minket erőszakkal távol tartani" - fűzte hozzá.

Húszéves csatlakozásunk után sem az a kérdés, hogy Európa része akarunk-e maradni, hanem hogy Európa önmaga akar-e maradni, és milyen Európát akarunk. "Mi magyarok nem akarunk sem egy háború sújtotta, sem egy bevándorló kontinenst" - húzta alá.

"Mi egy békés Európát akarunk, ahol békében élnek a nemzetek, és békében élnek családjaink, amely nem megy felelőtlenül háborúba, nem enged be tízmillió számra bevándorlókat, amely hisz a nemzetállamok erejében, és kiáll a keresztény-zsidó kultúra védelmében" - fogalmazott.

Brüsszel úgy látott neki az eddigi Európa felszámolásának, hogy arra soha nem kapott az emberektől felhatalmazást - mondta.

Kijelentette: Európában változásra van szükség, de ez a változás nem fog magától bekövetkezni, "nekünk kell elhozni, meg kell őriznünk nemzeti szuverenitásunkat. Nem engedhetjük, hogy a brüsszeli balliberális vezetők a magyar és európai emberekre olyan döntéseket kényszerítsenek rá, amelyeket nem akarnak, amelyek értékeikkel és érdekeikkel ellentétesek".

Hangsúlyozta, a magyar kormány elkötelezett kiállása mellett szükség van a magyar és az európai választók kiállására is.

"Június 9-én le kell váltani a háborúpárti és korrupt brüsszeli bürokratákat, és le kell váltani a hazájukat folyamatosan hátba támadó, háborúpárti dollárbaloldaliakat is" - mondta az államtitkár.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!