2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Zsigmond Barna Pál: A kispesti nem egyedi eset

Az MSZP semmilyen visszaélést és korrupciót nem tűr - hangsúlyozta a párt budapesti elnöke az újabb kispesti korrupciós botrány kirobbanása kapcsán. Az Informátornak egy vállalkozó azt állította: Lackner 2 milliót kért egy tér felújításából. A Fidesz budapesti szóvivője szerint a kispesti nem egyedi eset.

  • Zsigmond Barna Pál: A kispesti nem egyedi eset

Lackner Csaba Kispest szocialista önkormányzati képviselője arról beszél az Informátor birtokába jutott hangfelvételen, hogy az csinálja jól aki úgy köt szerződéseket, hogy a külső vállalkozóktól jönnek vissza a pénzek. Ezt alátámasztja az Informátor legutóbbi adásában megszólaló kispesti vállalkozó is aki az Almavirág tér 2015-ös felújításának körülményeiről beszélt.

A beruházás végösszege 19 millió forint volt, azonban a felújítást végző vállalkozó azt mondta a valós munkák igazából csak 12 millióba kerültek. 2 millió forintot Lackner Csaba 1 milliót pedig Somogyi László kért el.

"- A felkért vállalkozó szerződés előtt kihátrált a dologból, kérdeztem a Csabától, meg a Somogyi Lászlótól, hogy miért hátrált ki.

 

- Lackner Csabától és Somogyi Lászlótól?

 

- Igen, hát mert az árban nem tudtak megegyezni, és akkor mondta a Csaba, hogy kétmillió kell neki, egymilliót tart meg a generálkivitelező cég ügyvezető igazgatója, mint nyertes vállalkozó, aki tevékenyen nem vesz benne részt, de egy az egyben ki szeretnék adni."

- mondta K. G. kispesti vállalkozó.

A vállalkozó szerint az ügyekről a kerület első emberének Gajda Péternek is tudnia kellett. Az ügy miatt feljelentést is tett a rendőrségen.

Az MSZP semmilyen visszaélést és korrupciót nem tűr. - erről pedig a párt budapesti elnöke beszélt. Molnár Zsolt szerint a kialakult helyzet nagy mértékben rontja az MSZP megítélését.

"Tisztázni kell, hogy történt- e ott bűncselekményt de ettől függetlenül Lackner Csaba terheli az együttműködést, terheli a magyar szocialista pártot ez a kialakult helyzet a megítélésüket rontja."

- jegyezte meg Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke.

A Fidesz budapesti szóvivője szerint súlyos bűncselekményekről van szó. Zsigmond Barna Pál arról is beszélt, hogy valószínűleg nem egyedi eset az ami kirajzolódik Kispesten.

"Egy igazi szocialista polip sejlik fel előttünk Kispesten hiszen Lackner Csabáról szólt elsődlegesen az ügy arról, hogy ő drogbulikon henceg barátai vagy ismerősei előtt arról, hogy mennyi pénzt tud megkeresni a kerületben ezek a pénzek, ezek visszaosztásból származnak mint ahogy kiderült, tehát azzal hencegtek egymás előtt, hogy havonta másfél millió Ft-ot tudnak megkeresni vállalkozói visszaosztásokból tehát közpénzből."

- mondta Zsigmond Barna Pál, a Fidesz budapesti szóvivője.

Zsigmond Barna Pál hozzátette, hogy ez az ügy túlmutat Lackner Csabán és bízik benne, hogy a hatósági nyomozást követően pontosan lehet majd látni, hogy kik tartoznak a bűnözői hálózathoz.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!