2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Zsidó származása miatt nem lehetett a Jobbik képviselő-jelöltje Jakab Péter 2014-ben

Jakab Péter zsidó származása miatt nem kapott esélyt, hogy megmérettesse magát az országgyűlési választáson - értesüléseink szerint erről Gyöngyösi Márton is tudott, de nem állt ki párttársáért.

  • Zsidó származása miatt nem lehetett a Jobbik képviselő-jelöltje Jakab Péter 2014-ben

Zsidó származása miatt nem engedte a Jobbik, hogy országgyűlési képviselő-jelölt legyen 2014-ben - ezt osztotta meg a Hír Televízióval Jakab Péter. A pártból már kilépett politikus azt is elmondta: mindezt azzal indokolták, hogy nem fordulhat elő még egyszer egy Szegedi Csanádhoz hasonló eset. Róla szintén az derült ki, hogy zsidó származású, emiatt pedig konfliktus alakult ki a Jobbikban. Információink szerint Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnöke is tudott az esetről.

Sőt, Gyöngyösi Márton nem csak, hogy tudott az esetről, hanem 2012-ben egyenesen nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte és listázni akarta a zsidó származású képviselőket.

Már bocsánatot kért kijelentései miatt - ezzel védekezett alig egy hete Gyöngyösi Márton. Azt hangoztatta: ő sosem volt antiszemita.

Gyöngyösi Márton azonban korábban Izrael minden egyes állampolgárát veszélyforrásnak nevezte.

Gyöngyösi Mártonnak alapvetően markáns elvei nincsenek, tehát egy megfelelési kényszerrel küszködő emberről van szó, aki ha a szélsőjobboldali szavazóknak akar megfelelni, akkor zsidó listázik, ha Putyinnak akar megfelelni, akkor a Krímbe megy népszavazást legitimálni, ha az amerikai elvárásoknak akar megfelelni, akkor kipát tesz a fejére. Tehát, hogy most melyik Gyöngyösi Márton az igazi, gyanítom, hogy mindegyik és egyik sem, tehát akár még Orbán Viktor valamelyik nagykövete is lehet belőle

- mondta stábunknak Jakab Péter, a Nép Pártján Mozgalom elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!