2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Belföld

Zöld Herceg: A kérdés, hogy tudjuk-e kontrollálni a bennünk lévő szörnyeket

Moszab Hasszán Juszefet 17 évesen szervezte be az izraeli belbiztonsági szolgálat azért, hogy a Hamasz ellen kémkedjen. Interjú a Zöld Herceggel a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Zöld Herceg: A kérdés, hogy tudjuk-e kontrollálni a bennünk lévő szörnyeket

„Nagyon sok oka van ennek, amelyeket most már nem is érdemes említeni. A Hamasz egy nagyon erőszakos szervezet, nagyon sok ember haláláért felelnek. Ez az életünkbe hozott, akár mint család, akár mint nép és az egész világban sötétséget hozott. Nem is gondolom, hogy kellene egy hosszú listát adni az okokról, hogy valaki miért is hagy maga mögött egy ilyen sötét valóságot. Nekem megvoltak az okaim: döntöttem, kiléptem, itt vagyok” – mondta az interjúban Moszab Hasszán Juszef. Mint a Zöld Herceg elmondta, a családot is meglepte, hogy kilépett, ugyan akkor a férfi megérti, hogy az apja, Shejk Hasszán Juszef, aki az egyik alapítója a Gázát uraló, de Ciszjordániában is aktív Hamasznak kitagadta őt, hogy nem akarja, hogy ő legyen a fia.

Arra a kérdésre, hogy ő egy erőszakos ember-e azt felelte, minden embernek van egy állati és egy szörny oldala, persze a kérdés az az, hogy minket azok a szörnyek vezérelnek, vagy kontrollálni tudjuk a szörnyeket, hiszen a düh, az mindenkiben ott van, de képesek vagyunk-e finomítani, vagy integrálni magasabb feszültséggé, vagy sem. Az erőszakot nem használom semmire, még olyan pozíciókban sem, ahol pedig az erőszak igazolt, vagy az a fajta erőszak, amivel eredményt lehet elérni. Ezt nem használom, ez a leges legutolsó utáni lehetőség lenne, akár a magánéletemben, akár a közéletben. Hogy ha néha nincsen más egyéb opció, hanem erőszakot kell használnunk arra, hogy egy halálos, vagy destruktív erő ellen fellépjünk – és úgy gondolom, hogy ez így rendben van – akkor viszont abban a pillanatban senkitől nem kell engedélyt kérnem, hogy ezt végre is hajtsam.”

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!