2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Závecz: kockázatos lenne a Fidesznek visszaléptetni Szentkirályi Alexandrát

Závecz Tibor közvélemény-kutató volt az InfoRádió vendége, aki friss mérés adatokkal alátámasztva értékelte a fővárosi polgármester-jelöltek esélyeit, valamint elmondta a véleményét a közvélemény-kutatók dolgát igen csak megnehezítő Magyar Péter-jelenségről is – írta meg az Infostart.

  • Závecz: kockázatos lenne a Fidesznek visszaléptetni Szentkirályi Alexandrát

A Závecz Research ügyvezető igazgatója szerint Magyar Péter megjelenése a politikai színtéren alaposan felkavarta az állóvizet, ez pedig a közvélemény-kutatók dolgát sem könnyítette meg.

Hirtelen turbulens lett az egész közélet, nagyon sok a mozgás, a változás. Magyar Péter új jelenségként feladta a leckét sok választónak, hogy őt mennyire tekinti hitelesnek

– mondta a Závecz, majd hozzátette, hogy „az látszik, hogy nagyon aktív személyről van szó, aki valami mást akar és hihetetlen sikereket ért el ahhoz képest, hogy pár hónappal ezelőtt ezek a választók, akik mögötte vannak és eljárnak a gyűléseire, még azt sem tudták, hogy ő egy létező név, de most már a politika egyik fő alakjává vált. Az ő berobbanása nagyon sok mindent megváltoztatott, ezért is nehéz a közvélemény-kutatók helyzete, mert nem annyira stabilak a pártpreferenciák, mint amennyire szoktak lenni”.

Nem érdemes visszalépni

A kutató a beszélgetés során arra a teóriára is reagált, miszerint Karácsony Gergely legyőzésének hatékony eszköze lenne, ha a választás előtt Szentkirályi Alexandra visszalépne. Ezzel az elmélettel egyáltalán nem értett egyet Závecz Tibor. Meglátása szerint egy ilyen lépés csak összezavarná a Fidesz szavazóit, és mivel amúgy sem a mostani a „legjobb időszaka” a kormánypártoknak, egy ilyen lépés meglehetősen kockázatos lenne politikai szempontból.

Závecz Tibor emellett azért sem tartaná ezt jó lépésnek, mert 

egyáltalán nem biztos, hogy automatikusan össze lehet adni Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid szavazatait. 

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!