2019. május 20.,
hétfő, Bernát, Felícia napja

Závecz: Erősödtek a kormánypártok, gyengült a Jobbik

Hír TV

2019. február 15., péntek 17:25, frissítve: péntek 17:26

A kormánypártok erősödését hozta február eleje, míg a Jobbik jelentősen veszített a támogatottságából – derült ki a Závecz Research legfrissebb felméréséből.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 49 százalékot ér el – derült ki az ZRI Závecz Research február elején készített kutatásából. A kormánypártok a múlt hónaphoz képest egy százalékpontot erősödtek. Ebben az aktív szavazói körben a Jobbiknak 14 százalékos a tábora, az MSZP-nek 12 százalékot ér el. A Jobbik januárhoz képest három százalékpontot vesztett.

 

Az elkötelezett pártválasztók 9 százaléka voksolna a DK-ra. A biztos szavazók 4–4 százaléka támogatja a Momentumot és az LMP-t, 2–2 százaléka a Párbeszédet, a Kétfarkú Kutyapártot és a Mi Hazánk Mozgalmat.

Egy mostani választáson való részvételt 49 százalék ígér, s akik ezen szándékuk mellett pártot is preferálnak, a szavazókorú népességen belül 40 százalékot tesznek ki. Ez a csoport sokkal kisebb, mint a legutóbbi parlamenti választáson voksolóké (70 százalék), de nagyobb, mint a 2014-es EP-választáson szavazóké (29 százalék).

 

 (Forrás: Origo.hu)