2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Zászlószentelés és áldás

Egész Európa újra lángokban állhat, ha nem teszünk meg mindent a tűz-szünetért és békéért - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a 175 éves Magyar Honvédség emlékév kezdő rendezvényén. Arról is beszámolt, hogy a 2017-ben létrejött önkéntes terület-védelmi tartalékos rendszer ma már a magyar honvédelem szerves része.

  • Zászlószentelés és áldás

A 175 éves a Magyar Honvédség emlékévének nyitórendezvényén Böröndi Gábor vezérkari főnök kiemelte, hogy a az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer lehetőséget ad Magyarország fegyveres védelmére.

1848. május 16-án jelent meg gróf Batthyány Lajos miniszterelnök kiáltványa, amelynek célja az önálló reguláris haderő felállításának megkezdése volt - hangzott el a Mátyás-templomban tartott zászlóadományozási ünnepségen.

A csapatzászlót végül megszentelték és megáldották, és - régi hagyományként - mások mellett a miniszter és a vezérkari főnök is szöget ütött a zászlórúdba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!