2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Belföld

Bűnösnek találták a felvonulás megzavaróit

Bűnösnek találta a Pécsi Járásbíróság a garázdaság vétségében azt a három férfit, akik tavaly május elsején megzavarták a Munkáspárt 2006 felvonulását a baranyai megyeszékhelyen.

Tettüket azonban a bíró nem tartotta olyan súlyosnak, hogy megbüntesse őket, ezért valamennyiüket próbára bocsátotta, ami a Btk. szerint nem büntetésnek, hanem intézkedésnek számít. A vádlottak lökdösték és szidalmazták az egyik szélsőbaloldali demonstrálót, és a zászlaját is elvették. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a felvonulók is provokálták a vádlottakat. Az ítélet nem jogerős.

– A baloldali rendezvény résztvevői közül is többen használtak sértő kifejezéseket, szidalmazták a vádlottakat. A vádlottak politikai hovatartozására tettek megjegyzést, illetőleg használtak ők is használtak nyomdafestéket nem tűrő szidalmakat, és ez a provokáció a vádlottak részéről se maradt válasz nélkül – mondta Deák Ferenc, a Pécsi Járásbíróság bírója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!