2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Zamat - Gasztró és élmény fesztivál

Debrecen a kora őszi időszakban is kulturális, gasztro-, családi és sportprogramok sokaságát kínálja.

  • Zamat - Gasztró és élmény fesztivál

A Debreceni Gourmet Fesztivált követően szeptember 17-től három napon keresztül újra a gasztronómia kerül a fókuszba a cívisvárosban, a Debreczeni ZAMAT Fesztivál idén minden korábbinál nagyobb helyszínen várja az érdeklődőket.

Mindeközben a MODEM nagy erőkkel készül történetének talán legnagyszabásúbb kiállítására, melynek középpontjában a világhírű, a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulás, az Abstraction-Création áll.

Ez csak ízelítő volt Debrecen kora őszi programajánlatából, amelyről a Visit Debrecen készített rövid összeállítást. Bővebb információ a marketingszervezet honlapján  található.

Debreczeni ZAMAT Fesztivál

A debreceni gasztrofesztiválok sorát szeptember 17. és 19. között a Debreczeni ZAMAT Fesztivál folytatja, amely idén minden korábbinál nagyobb helyszínen, sokszínű programkínálattal, nemzetközi kitekintéssel, sztárfellépőkkel és kulináris élményekkel várja az érdeklődőket.

Nemzetközileg egyedülálló kiállításnak ad otthont a MODEM

A világon csaknem 50 év után először a MODEM-ben! 2021. október 3-án nyílik a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ nemzetközileg egyedülálló kiállítása Párizsi absztraktok. Abstraction-Création. Kandinszkij, Hélion, Calder, Moholy-Nagy…címmel.

VADLOVAK – Egy különleges fotókiállítás a Hortobágy szívéből

Vadlovak címmel egy különleges fotókiállításon pillanthatunk be a Hortobágyi Nemzeti Park területén található Pentezugi Vadlórezervátum lakóinak mindennapjaiba.

Nők a debreceni kultúrában

A Borostyán Produkció Szőlősi Zsombor fotográfussal közösen hozza létre a „Nők a debreceni kultúrában” című fotókiállítást. A kampány célja a debreceni kultúra minden szegmensét érintő női jelenlét kihangsúlyozása.

Ősszel is zene minden mennyiségben

Az ősz beköszöntével a könnyűzenei koncertsorozat nem áll meg, sőt, Debrecen klubjainak és szórakozóhelyszíneinek színpadán a hazai könnyűzenei élet legjava váltja egymást.

A kortárs költészet ünnepére készül Debrecen

Alig ért véget a könyvhét, máris előttünk a következő, szintén a könyveket, az irodalmat, a kortárs költészetet fókuszba állító, több napos rendezvény, a Térey Könyvünnep.

Ősbemutató a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon

A 2021. évi Nagyerdei Szabadtéri Játékok leglátványosabb táncszínházi ősbemutatójával érkezik szeptember 9-én a Debreceni Népi Együttes.

Sétaszínház Térey János emlékére

Irodalmi életünk egyik legnagyobb alakja, Térey János utolsó, befejezetlen regényének feldolgozásából megszületett a hosszúlépés.járunk? első debreceni programja. A Katona József Színház művésze, Pelsőczy Réka rendezte sétaszínház Térey János debreceni életének helyszíneit járja be.

Díszelőadás, premier előtti vetítés és közönségtalálkozók szeptemberben az Apolló moziban

Debrecen több mint százéves art mozija, az Apolló szeptemberben igazi filmcsemegékkel várja a közönséget, akik nemcsak a legújabb magyar filmeket nézhetik meg, de találkozhatnak is az alkotókkal, akik között olyan neves filmkészítőket is köszönhetünk, mint Enyedi Ildikó és Herendi Gábor rendezők.

Ősszel is érdemes múzeumba menni

Ősszel is tartalmas kikapcsolódást ígérnek Debrecen múzeumai. A Déri Múzeum és a Debreceni Irodalom Háza az időszaki kiállításokhoz kapcsolódó előadásokkal, új tárlatokkal, irodalmi beszélgetésekkel és izgalmas tárlatvezetésekkel várja a kultúrára éhes közönséget.

Szeptemberben is Karszalagos Hétvégével vár a Debreceni Vidámpark

Bár becsengettek, ősszel is megannyi kalandot tartogat az ország egyetlen vidámparkja, amely szeptemberben nemcsak hétvégenként, hanem a hétfő kivételével valamennyi hétköznap is nyitva áll 10:00 és 18:00 között.

Templomok Éjszakája

A Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára és Múzeuma belvárosi templomtúrára invitálja az érdeklődőket szeptember 11-én, szombaton.

Ismét lesz Székely Nap Debrecenben

Idén immár hetedik alkalommal, szeptember 11-én, szombaton szervezik meg a Székely Napot Debrecenben. A helyszín a Batthyány utcai DESz24-udvar lesz.

Erdei kincskeresésre és madárbemutatóra visz hétvégén a Zsuzsi-vonat

Hétvégén csodás őszi napok várnak ránk, így érdemes kihasználni a jó időt és kimozdulni otthonról a természetbe.

Indul a futóversenyek szezonja

A kora ősz az egyik legideálisabb szezon a szabadtéri sportoláshoz. Nem véletlen, hogy számos nagyszabású futóversenyt szeptemberben rendeznek, mint ahogy az Debrecenben is lesz a következő hetekben.

Forrás: turizmus.com

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

A nyilvános adatok szerint cégeltüntetésben is jártas Vig Mór. A praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatta le a bíróság, mert a gyanú szerint több száz milliós számlagyárat üzemeltetett, de a férfi korábban egy nagy csalássorozatban is részt vett. Érdekes ellentmondás, hogy Vig Mór testvére, Vig Dávid eközben jó ideje harcos jogvédőként vezeti a Soros-hálózathoz sorolható Amnesty International Magyarországot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!