2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Radar 23:30

Belföld

Zalaegerszegen olcsóbb lesz a bérleteseknek a tömegközlekedés

Zalaegerszegen a jelenlegi vármegye- és országbérleteknél is kedvezményesebb áron lehet majd utazni jövőre a helyi járatú autóbuszokkal - közölte csütörtökön a város polgármestere.

  • Zalaegerszegen olcsóbb lesz a bérleteseknek a tömegközlekedés

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a jelenlegi közgyűlés által tartott utolsó ülés döntéseit ismertető sajtótájékoztatón elmondta: az autóbusz-közlekedés működtetése 2023-ban mintegy 1,4 milliárd forintba került az állami Volánbusz Zrt.-nek, ebből a veszteséget, 726 millió forintot a város önkormányzata finanszírozta, mert évek óta egyre kevesebb utazó veszi igénybe a buszokat.

Azt is felidézte, hogy Zalaegerszeg az országban elsőként csatlakozott pilotprojekt révén az ország- és vármegyebérlet rendszeréhez úgy, hogy az önkormányzat és az Építési és Közlekedési Minisztérium közösen finanszírozza ennek a veszteségét, amely mintegy 130 millió forint. A pilotprojekt azonban december 31-én véget ér, a Volánbusz Zrt. ezt már nem kívánja folytatni.

A polgármester hozzátette: a város közgyűlése úgy döntött, hogy januártól az eddig helyben elfogadott ország- és vármegyebérleteknél is kedvezőbbé teszi az autóbusz-közlekedést a bérlettel utazók számára.

A 6-14 éves, állandó lakosú diákok - mintegy négyezren vannak Zalaegerszegen - jelképes 200 forintért vehetnek havi bérletet, a nem helyben élő fiatalok 900 forintért, és ennyibe kerül majd a 14 év feletti tanulók bérlete is, a 945 forintos vármegyebérlet helyett. Ugyanígy 900 forint lesz az ára a 65 év alatti, de már nyugdíjas utazók havi bérletének is - ismertette Balaicz Zoltán.

Azt is jelezte: a kedvezményekben nem részesülő zalaegerszegiek a 9450 forintos vármegyebérlet helyett 7000 forintos helyi bérletet vásárolhatnak majd januártól, de ebből is további kedvezményt kaphatnak még.

A városnak és a Volánbusznak a számítások szerint nem okoz majd jelentős plusz kiadást a kedvezményesebb tarifarendszer - tette hozzá Balaicz Zoltán.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Both Hunorral, Móczár Gáborral és Szűcs Gáborral beszélgettünk. Elsőként arról, vajon milyen jellemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy árvízi veszélyhelyzet idején kötekedjen valós segítség helyett. De megnyugtatunk mindenkit: nem csak nálunk vannak ilyen alakok, az osztrákoknál is találni politikai hullarablókat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!