2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Zaklatási botrány robbant ki a városi ifjúsági klubban

A Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhelyen önkormányzati klubban molesztáltak kiskorúakat.

  • Zaklatási botrány robbant ki a városi ifjúsági klubban

Egy fiatalember egy vagy több tizenéves kiskorút zaklathatott a balliberális vezetésű Hódmezővásárhelyen, a Rapcsák András utcában nemrég nyílt városi ifjúsági klubban, ám erről – pedig vélhetően tudtak róla – nem az önkormányzati sajtó, hanem a Promenád24.hu közölt először cikket. A klub ötletgazdája a DK-s önkormányzati képviselő, Kupitze Ferenc.

A zaklatási esetről a vasárnap esti videójában Márki-Zay Péter polgármester is kénytelen volt beszélni, mert a történtekről előző nap, még szombaton jelent meg a Promenád24.hu cikke, amely felháborította a közvéleményt.

A miniszterelnöki álmokat szövögető politikus külön sérelmezte, hogy az esetről természetesen a fideszes sajtó számolt be először. Azt ugyanakkor nem fejtette ki, miért nem tartotta természetesnek, hogy a Promenád24.hu cikke előtt a város próbálja meg tájékoztatni a családokat, akik a klubba engedik a gyermekeiket.

Márki-Zay Péter a videóanyagban elismerte a zaklatás tényét, és igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy tudnak az ügyről, hiszen az ifjúsági klubot úgy nyitották meg, hogy ott felnőtt felügyelet működik, és a teljes épület be van kamerázva. Mint mondta, a feljelentést megtették, a videófelvételeket átadták, a rendőrség pedig ki fogja vizsgálni az ügyet.

Arra azonban nem adott magyarázatot a polgármester, hogy az önkormányzat által alig pár hónapja létrehozott klubban hogyan fordulhatott elő gyermekmolesztálás, ha a szükséges óvintézkedéseket valóban megtették.

Márki-Zay ígéretet tett arra, hogy a jövőben sem fognak eltűrni semmilyen atrocitást az ifjúsági klubban, arról azonban nem tett említést, hogy a mostanihoz hasonló jogsértésnek miként kívánják elejét venni, hiszen ezúttal is csak a már megtörtént esetet tudták felgöngyölíteni.

Promenád24.hu alapján Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szakemberei eddig mintegy négyezer sportolót ellenőriztek a nyári olimpiát megelőző kontrollidőszak hónapjaiban, és a párizsi ötkarikás játékok alatt hasonló mennyiségű teszt elvégzését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban életre hívott és működtetett szervezet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!