2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Zaklatás miatt nyomoz a rendőrség Bíró László ügyében

Hír TV

2020. október 29., csütörtök 17:15

A Hír TV-nek nyilatkozó tanúkat is megszólaltathatja a rendőrség Bíró László zaklatási ügyében. A Borsod-Abaúj Zemplén megyei főügyészség szóvivője azt mondta: azt is leellenőrzi a nyomozó hatóság, hogy a jobbikos politikusnak van-e lőfegyvere. Barkó Tamás megerősítette, hogy zaklatás gyanúja miatt rendelt el nyomozást Bíró László ügyében az Ózdi Rendőrkapitányság. A rendőrség azt követően indított vizsgálatot, hogy a Hír TV megszólaltatta a jobbikos politikus korábbi varrodájának munkatársait akik azt állították: Bíró fegyverrel fenyegette meg őket miután elmaradt bérüket kérték.

A baloldal szerencsi országgyűlési képviselőjelöltje a kampány során magát helyi kisvállalkozónak definiálta, aki a tisztességesen dolgozóknak tisztességes munkakörülményeket és bért ígért. Azonban volt a HÍR TV-nek nyilatkozó volt alkalmazottjai másképp látták Bíró Lászlót.

Bíró ezzel szemben azt állította, hogy ő kifizette munkavállalóit.

A csernelyi varroda egykori dolgozói a Hír TV-nek azt is elmondták, hogy amikor elmaradt bérüket kérték, Bíró fegyverrel fenyegetőzött.

A jobbikos politikus cáfolta, hogy ő bárkit is megfenyegetett volna. A ügyészség azonban most zaklatás miatt nyomozást rendelt el.

Az Ózdi Rendőrkapitányság azt követően rendelt el vizsgálatot, hogy a Hír TV megszólaltatta Bíró korábbi alkalmazottait. A hatóság jelenleg ismeretlen tettes ellen nyomoz, azonban ha kiderül Bíró bűnössége akár két év börtönt is kaphat.

Hír TV