2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Szerelmes biciklisták

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Belföld

Zacher Gábor: Hamut kell szórnom a fejemre

Az ismert toxikológus azt mondta, bár korábban ágállt a kínai Sinopharm vakcinája ellen, véleményét néhány nap alatt megváltoztatták a körülmények.

  • Zacher Gábor: Hamut kell szórnom a fejemre

– Hamut kell szórnom a fejemre, mert látom, hogy mit okoznak a vírus legújabb variánsai. Egy héttel ezelőtt még azt mondtam, hogy a kínaival én nem oltatnám be magam, de most már azt kell, mondjam, hogy azzal is! Oltani, oltani, oltás mindenekelőtt! – vallotta be Zacher Gábor a 168.hu-nak adott interjúban.

Az ismert toxikológus véleménynyilvánítása azért különös, mert sokáig igencsak bizalmatlan volt a koronavírus elleni vakcinákat – kifejezetten a kínai Sinopharm vakcinát – illetően, és ezt a különböző médiumoknak adott nyilatkozataiban sem tagadta.

Az utóbbi időben Zacher Gábor azonban egyre több olyan interjút ad, amelyben a vakcinák beadatására buzdít. Nemrég az ATV Híradójának beszélt arról, hogy

igazából teljesen mindegy, hogy melyik vakcinát adatjuk be magunknak, mindegyik jobb, mint maga a fertőzés.

A 168.hu-n ma reggel megjelent terjedelmes interjúban bár igyekeztek kevésbé látható helyre tenni Zacher vallomását, a toxikológus ismét elmondta, hogy

a jelenlegi helyzetben az oltás beadása a legfontosabb, függetlenül annak származási országától.

A mérleg egyik felében ugyanis ott a koronavírus, a tüdőgyulladás, a későbbi szövődmények, a lélegeztetőgép és a halál, a másikon pedig ott van öt vakcina, ami védettséget nyújt – magyarázta Zacher Gábor.

A toxikológus egy dán kutatásra hivatkozva azt is elmondta, hogy szerinte a krónikus betegeken és az időseken túl az elhízottak vannak a legnagyobb veszélyben. – Nagyon komoly rizikófaktor az elhízás! Saját szememmel is látom, hogy 50 éves túlsúlyos, cukorbeteg, magas vérnyomással ha covidos lesz, szinte biztos, hogy súlyos légzési nehézséggel gépre kerül és meghal. Ennyi.

Durvának tűnik, és biztosan nem hangzok píszinek, de szeretném, hogy az emberek túléljék ezt a betegséget.

Hozzátette, ha túlsúlyos hírességek megmutatnák, hogy miként tudnak egészséges életmódváltással lefogyni, sokan követnék kedvenceik példáját.

168 óra alapján Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!