2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szerelmes biciklisták 19:10

Belföld

Wittner Mária-emlékkiállítás nyílt Dunakeszin

Wittner Mária olyan ember volt, aki összeköti a generációkat; hihetetlenül erős személyiség, egy magyar hős, de egy hétköznapi ember, aki itt él velünk a mindennapjainkban - mondta az igazságügyi miniszter kedden Dunakeszin, az 1956-os szabadságharcos, volt országgyűlési képviselő emlékére rendezett kiállítás megnyitóján.

  • Wittner Mária-emlékkiállítás nyílt Dunakeszin

Tuzson Bence a VOKE József Attila Művelődési Központban rendezett Készültem az útra című emlékkiállításon kijelentette: "mi, magyarok a lelkünkben úgy érezzük, hogy 1956 is - úgy, ahogy 1848 is - itt van velünk, itt van mellettünk".

Hozzátette, ha Wittner Máriával beszélgetett az ember, úgy érezhette, "összekötődik az idővel, összekötik '56-tal". Magyarország története nemcsak a nagy emberek történetéből áll, hanem mindannyiunk történetéből, történelméből - fűzte hozzá a miniszter.

Úgy fogalmazott, a magyar történelem abban él, hogy "átadjuk saját történeteinket, történelmünket az utódainknak", és ők is továbbadják; ebből a sok kis történetből fog összeállni az, amit magyar történelemnek, magyar kultúrának nevezünk.

Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a kiállítást még nyolc helyen mutatják be; a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjától, február 25-étől "el fogunk jutni június 9-ig, Wittner Mária 87. születésnapjáig", ami egyben az önkormányzati és az európai parlamenti választás időpontja.

A Patrióták által szervezett Készültem az útra - Wittner Mária-emlékkiállítás első alkalommal február 29-éig látogatható Dunakeszin, a VOKE József Attila Művelődési Központban.

Fotó: MTI/Lakatos Péter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Szélesvásznú történelem – Szerelmes biciklisták + videó

Az adásban az 1965-ben készült, Bacsó Péter által rendezett Szerelmes biciklisták című magyar filmről, a 60-as évekről, a 60-as évekbeli Balatonról, az akkor fiatal színésznemzedékről volt szó többek között. Az adás vendége a film egyik szereplője, Szerednyey Béla színművész volt. A műsor vezette: Zavaros Eszter és Csatári Bence.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!