2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Wittner Mária: ’56-ban keresztre feszítették Magyarországot

Magyarországot 57 évvel ezelőtt keresztre feszítették és a kormánynak még ma is taposóaknák tömkelegét kell hatástalanítania – mondta Wittner Mária kedd este Keszüben, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére avattak kopjafát. A baranyai faluban a Szent György Lovagrend állította a kopjafát, amely Szatyor Győző Kós Károly-díjas fafaragó művész alkotása.

Keszüben három éve rendeztek először ’56-os megemlékezést. A Szent György Lovagrend szónoka szerint fontos a főhajtás azok előtt, akik tettek a szabad Magyarországért. Azok, akik akkor életüket áldozták a hazáért, ma történelmünk fényesen ragyogó csillagai. „Igaz, hogy hazánk szabadságára több mint három évtizedet várniuk kellett, és harcuk megannyi áldozattal járt, de hősi tettükkel és kiállásukkal beütötték az első szöget a szovjet birodalom koporsójába” – mondta Kristóf Péter.

A kopjafaavató szónoka, Wittner Mária úgy látja, Magyarországot 57 éve keresztre feszítették. A megszállók sok életet kioltottak, hőseinkre pedig emlékezni kell. „Ma már látszik a fény az alagút végén. Tudom, nagyon nehéz még a helyzet, tudom, hogy a taposóaknák tömkelegét helyezték el az új kormány elé, de mindegyik aknát hatástalanították, és én hiszem, hiszem azt, hogy megvalósul ’56 álma” – fogalmazott Wittner Mária.

1956 túlélője, Wittner Mária 13 évet töltött börtönben. Szerinte azt a harcot, amit 57 évvel ezelőtt elkezdtek, ma szellemi síkon kell folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Ismét a kiskorúak védelmére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt indul eljárás a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
Így autózz a hőségben

Így autózz a hőségben

„Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!” Az Autós Nagykoalíció népszerű figyelemfelhívó-oktató nyárközepi témája természetesen nem lehet más, mint a kánikula.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!