2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:25

Belföld

Wintermantel Zsolt: fokozódott a káosz Budapesten

"Az átgondolatlanul és balesetveszélyesen" kialakított budapesti kerékpársávok miatt fokozódott a káosz Budapesten – közölte videó-bejegyzésben a közösségi oldalán szerdán a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

  • Wintermantel Zsolt: fokozódott a káosz Budapesten

Hangsúlyozta, hogy a közlekedésszervezés egy szakma, egy kétmilliós várost irányítani pedig összetett, bonyolult feladat. "Karácsony Gergely ebben jól láthatóan megbukott" – jelentette ki Wintermantel Zsolt. Hozzátette: az átgondolatlanul és balesetveszélyesen kialakított kerékpársávok akadályozzák a város normális működését.

A nagyobbik kormányzópárt fővárosi frakcióvezetője gyakorlati példákat mutat a videóban állításának illusztrálására. Amikor két forgalmi sávból egyet elvesznek a biciklisek számára, akkor onnantól kezdve sem a mentő nem tud házhoz érkezni, sem pedig a kukás autó nem tud a forgalom zavarása nélkül szemetet gyűjteni, mert az egyetlen megmaradt forgalmi sávban kell haladnia.

Wintermantel Zsolt kitért arra is, hogy szerinte mindez hátrányosan kihat a légszennyezettségi adatokra is. Egy táblázatban hasonlította össze a 2022-es és a 2023-as tanévkezdési napon tapasztalt levegőben mért szennyezési értékeket. A számok azt mutatják, magyarázta, hogy jelentősen nőtt Budapest légszennyezettsége.

A politikus felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy az önkormányzati választásokig hátralévő egy évben "ne okozzon több kárt"!

Fotó: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!