2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Welsz és köre segített megúszni a vizsgálatokat?

Welsz Tamás és köre vállalkozóknak segített megúszni vagyonosodási vizsgálatokat – írja a Népszabadság.

A lap szerint egy hatósági személyekből álló társasággal azon dolgozott, hogy a túlzottan nyereséges vállalkozások adóalapját speciális módszerekkel csökkentsék, megfelelő jutalékért cserébe. A Népszabadság szerint mindez egyféle piramisjátékként működött, mivel annak kevesebbet számítottak fel költségként, aki új ügyfeleket is hozott nekik.

A Simon-ügy koronatanúja márciusban, eddig tisztázatlan körülmények között halt meg, egy rendőrautóban, mikor kihallgatásra vitték. A Sólyom Airways új tulajdonosaként is ismert Welsz érdi házából került elő a Simon Gábor fényképével és Gabriel Derdák névre kiállított bissau-guineai útlevél, amellyel bankszámlát nyitottak és azon milliókat helyeztek el. Az Index szerint volt köztük kitöltött, de találtak úgynevezett biankó okmányokat is. A férfi egyébként bissau-guineai kormányzati kapcsolatain keresztül szerezte be az iratokat, és olyan magyaroknak adta el, akik – Simonhoz hasonlóan – más néven akartak például bankszámlát nyitni.

Bankszámlák afrikai útlevéllel

Az Index értesülése szerint a MagNet Bank Andrássy úti fiókjában Simon bankszámlája mellett még nyolc olyan számlát vezetnek, amelyet bissau-guineai útlevéllel nyitottak. Az internetes portál megtudta: Fürst György, Terézváros egykori MSZP-s alpolgármestere egy George First Curtis álnévre kiállított bissau-guineai útlevéllel nyitott itt bankszámlát.

A Simon-ügy
Február 4-én a Magyar Nemzet írt elsőként arról, hogy Mesterházy egykori helyettese, Simon Gábor évek óta hatalmas, csaknem 250 millió forintos vagyont parkoltat egy osztrák pénzintézet számláján, amelyet nem tüntetett fel egyetlen vagyonnyilatkozatában sem. Azóta a politikus kilépett a szocialista pártból, lemondott mandátumáról, az ügyészség pedig február 18-án gyanúsítottként hallgatta ki.

Simont március 10-én őrizetbe vették, jelenleg előzetes letartóztatásban van, csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!