2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Vörös festékkel öntötték le a momentumosok a XVII. kerületi Fidesz iroda lépcsőjét + videó

Feljelentette a Momentum rongáló politikusát a XVII. kerület polgármestere. A liberális párt helyi politikusa vörös festékkel öntötte le a Fidesz iroda lépcsőjét. Horváth Tamás a városrész első embere a Hír TV-nek elmondta: az ellenzéki politikus úgy okozott kárt, hogy ő tagja a városrész vagyongazdálkodási bizottságnak. Gergely Bálint tettével méltatlanná vált pozíciójára.

  • Vörös festékkel öntötték le a momentumosok a XVII. kerületi Fidesz iroda lépcsőjét + videó

Vörös festékkel öntötte le a Fidesz XVII. kerületi irodájának lépcsőjét a Momentum. Az akciót az 56-os forradalom leverésének évfordulójára időzítette a párt politikusa. Gergely Bálint elmondása szerint az ellen tiltakozott, hogy a kormánypárt nem emelt hangot a forradalmárokat lefasisztázó orosz tankönyvvel szemben.

Úgy tűnik, hogy ők egyet értenek a putyini Oroszország narratívájával miszerint a magyar szabadságharcosok fasiszták voltak. Mi Rákosmenti Momentumosok úgy gondoljuk, ezen a napon hősök vére folyt és nem fasisztáké. Szeretnénk egy kicsit emlékeztetni a nézőket – mondta Gergely Bálint momentumos képviselő. 

A kerület Fideszes polgármestere szerint egyszerűen felháborító amit a képviselő művelt.

Október 23-án már egy feliratot helyeztek el az irodánk falán, Putyin kutyái címmel – mondta el a HírTV-nek Horváth Tamás, Rákosmente polgármester, aki rendőrségi feljelentést tett az ügyben.

Még különlegessége az ügynek, hogy Gergely Bálint tagja a vagyongazdálkodási bizottságnak az önkormányzatnál, ezért is felháborító, mert egy önkormányzati vagyont rongált meg. Úgyhogy kezdeményezni fogom, a bizottságból való kivételét az ellenzéki frakciónál, hiszen nem méltó arra, hogy a vagyongazdálkodási bizottság tagja legyen – hangsúlyozta a polgármester. 

Nem ez volt a Momentum első ilyen akciója. Október 23-án szintén vérvörös festékkel rongáltak. Akkor a Karmelita kolostor kordonjait öntötték le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!