2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Vonatpótló hajó közlekedik Nagymaros és Zebegény között

Hír TV

2020. június 23., kedd 07:25

Kerékpárokat is szállítanak a MAHART vonatpótló hajójáratai Nagymaros és Zebegény között. A vízi úton a hajótársaság a vonatok indulási és érkezési idejéhez igazította a menetrendet, hogy a turisták is el tudjanak jutni a Dunakanyarba. A múlt hét végi esőzések miatt megcsúszott a hegyoldal Nagymaros és Zebegény között, így előre láthatólag két héten át zárva marad a 12-es főút, és a vasúti pálya is ezen a szakaszon.

Folyamatosan dolgoznak a Szob-Nagymaros közti vasúti pálya helyreállításán, de várhatóan több hónapon keresztül szünetel majd a vasúti forgalom ezen a szakaszon. A pályát több helyen újra kell építeni, van ahol az alapoktól. A 12-es főúton azonban két héten belül megindulhat a forgalom.

A MAHART ingyenes hajójáratokat indított a Dunakanyarban Nagymaros és Zebegény között, hogy a tömegközlekedést segítse. A vonatpótló buszoknak ugyanis csaknem egy órás kerülőt kell tenni Nagymaros és Szob között. A hajótársaság az elmúlt három hónapban több fejlesztést is elvégzett, így most jobb körülmények várják az utasokat.

Az ingyenes hajójáratok mindaddig üzemelnek Nagymaros és Zebegény között, amíg a 12-es főúton meg nem indul a közúti forgalom.

Hír TV