2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Volt SZDSZ-esek munkájától ájult el Mesterházy

Volt SZDSZ-munkatársak gyártották az MSZP-kampányfilmet – írja a Heti Válasz. A lap megnézte, kik állnak a kampányfilmet készítő Weber und Mill Kft. mögött.

A cég közvetett tulajdonosa a Superman művésznéven ismert Erdélyi Zsolt, aki 2004-től a liberálisok első számú kreatívjaként dolgozott Horn Gábor kampányfőnök mellett. Tulajdonostársa Koltai Péter, aki korábban a Magyar Bálint vezette oktatási tárca háttérintézményeként működő Educatio Kht.-t irányította, majd informatikai miniszteri biztos lett. A kft. ügyvezetője a Medián közvélemény-kutatót irányító Hann Endre testvére. A lap szerint mindezek megerősítik azt a politikusi körökben régóta terjedő szóbeszédet, hogy a Mesterházy Attila-féle MSZP a korábbi SZDSZ-kampánycsapattal készül a 2014-es választásokra.

Török nem beszélt az SZDSZ-es cégről

A Hír TV Rájátszás című műsorában (a 6. percnél) már felmerült a készítők kiléte. A beszélgetés során az MSZP szóvivője konkrét válasz helyett kínos magyarázkodásba bonyolódott, melynek vége az lett: „sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom”. Török Zsolt legalább azt elismerte, hogy hibáztak, ugyanakkor Mesterházy Attilát lenyűgözte az SZDSZ-es háttéremberek munkája, a szocialisták vezére egyenesen műalkotásnak nevezte a kisfilmet.

Propagandafilm, manipuláció

Ismert, többen tiltakoztak amiatt, hogy engedélyük kikérése nélkül szerepelnek a Magyarország ma című kampányfilmben. Kossuth Lajos egyik legközelebbi leszármazottja, Kossuth László a Magyar Nemzetnek elmondta: családja a leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy egy olyan propagandafilmbe tették be díszletnek a néhai kormányzó arcképét, amely tele van hazugsággal és manipulációval, s az emberek alantas ösztöneire épít.

Az MSZP megkoronázta gyűlöletkampányát
A Fidesz szerint az MSZP kampánya formai, tartalmai és politikai értelemben is megbukott, s bebizonyosodott, hogy a magyar emberek nem kérnek a szocialisták gyűlöletkampányából – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.

Puskás Ferencné hétfőn közleményben tiltakozott, amiért férjét szerepeltette művében a párt. Világhírű zeneszerzőnk, Bartók Béla jogutódja pedig azt követelte, vonják vissza a kampányfilmet. Vásárhelyi Gábor megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte, hogy engedély nélkül, ráadásul politikai érvek alátámasztására használták fel Bartók nevét és fényképét.

Több médium is tiltakozott a film ellen, amiért engedély nélkül, a szerzői jogaikat semmibe véve emeltek át tőlük felvételeket. Eddig az RTL Klub, a Hír Televízió, az X-News.hu és a Blikk követelte, hogy vágják ki anyagaikat a propagandafilmből, a Terrorelhárítási Központ pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy felvételeiket nem politikai célokra készítik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!