2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Volt MDF-es politikust támogat az ellenzék Balatonföldváron

"Néhány évtizedes késében van Karcsi bácsi" - így reagált a balatonföldvári polgármester arra, hogy Herényi Károly elindul a polgármesteri címért. Holovics Huba szerint ha valóban fontos lenne a település a volt MDF-es politikusnak, akkor már korábban is tehetett volna érte.

  • Volt MDF-es politikust támogat az ellenzék Balatonföldváron

Közösségi oldalán jelentette be az MDF volt politikusa, hogy elindul a balatonföldvári polgármesteri címért. Herényi Károly azt írta: Feltett szándéka Balatonföldvár lakói között az együttműködés kultúrájának erősítése, a ma országosan domináló szembenállás „kultúrája” helyett.

A politikus 1998-tól 2010-ig volt országgyűlési képviselő, valamint az MDF frakcióvezetője. A Fővárosi Törvényszék korábban jogerősen bűnösnek találta társtettesként elkövetett kényszerítésben az UD Zrt. ügyében, emiatt pedig megrovásban is részesült. Herényi Károly ezzel kapcsolatban az ATV-ben azt állította: politikai koncepciós per áldozata volt. Hozzátette: a lelkiismerete is fontos szerepet játszik a visszatérésben.

Herényi Károly  szerint Holovits Huba, a város jelenlegi polgármestere nem végez rossz munkát, de úgy véli, hogy Balatonföldváron másfajta fejlődésre van szükség. Hozzátette: több olyan döntés is született az elmúlt időszakban, amellyel nem ért egyet, például a parkolás vagy a strand fizetőssé tétele. Híradónk megkereste az ügyben a városvezetőt, aki elmondta: a strandolásért évtizedek óta fizetni kell Balatonföldváron. Holovits Huba szerint Herényi Károlynak megvolt a lehetősége arra, hogy segítse a városlakókat.

A korábbi MDF-es politikust több ellenzéki párt is támogatja. A DK az MSZP, a Momentum, valamint a Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt mögé. Herényi közölte: a következő hetekben tárgyal majd az LMP-vel, valamint a Jobbikkal is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!