2024. 10. 28. Hétfő Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Volt jobbikosok, szélsőbalos aktivista újságírók – ők Magyar Péter propagandistái

Leharcolt jobbikosokból és kétes hírnevű baloldali újságírókból gründolt lapot Magyra Péter öccse, Magyar Márton. Kik Magyar Péter propagandistái?

  • Volt jobbikosok, szélsőbalos aktivista újságírók – ők Magyar Péter propagandistái

A teljes baloldali médiát bejárta a hír, hogy Magyar Péter testvére médiacéget hoz létre. Természetesen az ilyenkor szokásos kérdéseket most valamiért nem tették fel Magyarnak, történetesen, hogy miből és kikkel? Ezért mi megnéztük, hogy kikből is áll a Kontroll, Magyar új médiaprojektje.

Kezdjük a történetet az elején. Magyar Márton október elején megalapította a médiacégét Kontroll Média Szolgáltató Kft. néven, a lap jegyzett tőkéje 5 millió forint volt. Majd az egyik percről a másikra már ott tartottunk, hogy Gulyás Balázsnak, Tóta W. Árpádnak és Stumpf Andrásnak indított műsort a portál.

Gulyás Balázs, mint Magyra Péter trubadúrja és „krónikása” lényegében a messiás nyakában loholt egész nyáron. Többször készített Magyar Péterrel riportokat, interjúkat. Ha kellett a Tisza Párt vidéki összejöveteleit élőzte, vagy épp fesztiválókra kísérte el Magyar Pétert.

De az is előfordult, hogy a magát „függetlennek mondó újságíró” Magyra Péter sajtótájékoztatóját vezette.

Gulyás Balázs korábban ugyanilyen nagy elánnal készített interjúkat Vona Gáborral is.

Azonban, ha a Kontroll média impresszumát megnézzük, akkor találunk ott még más érdekes nevet is. Elöljáróban talán annyit, hogy lényegében a szélsőjobb és a szélsőbal csinálja Magyra Péter propagandáját.

Olyan nevekkel találkozunk ott, mint Szolga Bálint, aki korábban a Népszavának írt, de meglepő módon politikai pályafutását diákaktivistaként kezdte. Működését leginkább úgy lehet jellemezni, hogy reggelente balos lapokba írt, mint „független” újságíró, majd délutánonként tüntetett, mint „civil”.

Ha tovább böngésszük az impresszumot, akkor egyből feltűnik Eszes Ádám, aki korábban a Jobbikhoz ezer szálon kötődő Alfahírnek volt a főszerkesztője.

A következő szerző, aki érdekes az nem más, mint Hetei Péter – a Kard, Konzervatív Alternatív Reform és Demokrácia nevű Facebook-oldal szerkesztője. Hetei Péter már az első perctől rajongója lett Magyar Péternek, már március 2-án azt vizionálta egyik cikkében, hogy Magyar olyan lesz mint Petőfi.

A Kard nevű projket amit visz, viszont érdekes posztokat közöl. Egyik fő tevékenységük a háborús uszítás. Hetei Péter többek között ezt írta: „És igen: Ukrajnát addig kell tolni fegyverrel, pénzzel, paripával meg mindennel is, amíg hülyére nem verik az oroszokat. De nagyon durván.”

Tovább böngészve az impresszumot feltűnik Károly-Rajki Edith, aki bemutatkozó szövegében egy dolgot emel ki amire büszke: „Büszke vagyok arra is, hogy két éven át az ENSZ Menekültügynél dolgoztam oktatási területen, videókat készítettem, tréningek e-larning anyagainak elkészítésén dolgoztam.” Linkedin oldala szerint a Magyar Helsinki Bizottságnak is dolgozik.

A http://kontroll.hu főszerkesztője pedig Tarr Péter, aki korábban szintén a Média1-nél dolgozott, majd később Gattyán Györgypornómilliárdos lapjánál, a Frisshíreknél volt főszerkesztő, ahol a hírek szerint egy robotra cserélték le.

És, akiről még nem beszéltünk az Tóta W. Árpád, aki egyelőre a kontroll videós felületein szerepel. Az a hír járja, hogy Magyarék szerettek volna egy olyan újságírót is, aki ellensúlyozza Hont Andrást, magyarul egy saját Hont Andrást. Ezt pedig a HVG-s SZDSZ-es Tóta W.-ben találták meg.

Természetesen ezt a tiszás médiaprojektet függetlennek hazudták már az első perctől, de ez nyilvánvalóan nincs így. Már csak az a kérdés, hogy mindezt miből fizetik. Ugyanis egy ekkora stáb, és stúdió fenntartása sokmillió forintra rúg. Egyelőre viszont az látszik, hogy Magyar Péter propagandistái leginkább a főnökük körül sertepertélnek, ugyanis a http://kontroll.hu weboldala és YouTube-felülete nem nagyon áll másból, mint Magyar különböző megnyilatkozásaiból, illetve az azokra adott saját reakciókból.

Forrás: X

Fotó: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robert Fico újabb merényletkísérletről számolt be

Robert Fico újabb merényletkísérletről számolt be

Robert Fico szlovák miniszterelnök, aki májusban túlélt egy merényletet, elárulta, egy második merényletkísérletet is felderítettek a hatóságok a hónap elején, amelyről még nem tájékoztatták a nyilvánosságot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!