2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Volner Párt: Kétharmaddal kell küzdeni a kamupártok ellen

Kamuintézkedések helyett kétharmaddal kell küzdeni a kamupártok ellen, ezért a Volner Párt azt javasolja, csak az a párt állíthasson országos listát, amely a megyék és az egyéni választókerületek kétharmadában tud jelöltet állítani - mondta a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

  • Volner Párt: Kétharmaddal kell küzdeni a kamupártok ellen

Volner János közölte: a rendszerváltás óta négyévente választási visszaélésekre kerül sor.

"Először a szocialisták szerveztek meg számos cigány embert, számos cigány közösséget maguknak annak érdekében, hogy meg tudják a szavazataikat szerezni" - jelentette ki.

Amikor a Fidesz kormányzati ciklusa következett, akkor pedig a Fidesz volt az, amely "a hatalmával súlyosan visszaélve elkezdte a cigány szavazókat az urnákhoz szállítani" - folytatta a független országgyűlési képviselő .

Megjegyezte: az elmúlt éveket pedig "a kamupártok országlása" jellemezte, amelyek a költségvetéstől egyesével is százmilliókat szereztek meg, az általuk okozott kár négyévente elérte a milliárdos nagyságrendet.

A politikus szerint a most az Országgyűlés előtt lévő választásitörvény-módosítás "kamuintézkedés", mert "nem befolyásolja, hogy továbbra is szavazóvásárlással, kamupártok rendszerén keresztül dőljenek el a választások".

A Volner Párt azt javasolja, hogy a pártoknak a megyék kétharmadában, 14 megyében és az országgyűlési egyéni választókerületek kétharmadában, 71 választókerületben kelljen jelöltet állítaniuk az országos listához. Javasolják azt is, hogy a jövőben egy választópolgár csak egy pártot, jelöltet támogathasson, mert "a választási visszaélések melegágya" a többes ajánlás.

Közölte: új pártként a Volner Párt nem fél attól, hogy ne tudna ezeknek a feltételeknek megfelelni.

Volner János beszélt arról is, szomorúnak tartják, hogy a Fidesz érdemi intézkedések helyett "a koronavírus okozta veszélyhelyzettel visszaélve", "saját hatalomtechnikai érdekeinek megfelelően" toldozgatja a választási törvényt.

A politikust kérdezték az alaptörvény-módosításról is, ezzel kapcsolatban azt mondta, "minden olyan javaslat, amely nem azt gondolja, hogy az apa férfi, az anya nő, természetellenes és életidegen". A baloldali körök a nemrég az Európai Bizottság által kidolgozott LMBTQ-stratégiát megpróbálják Magyarországra és Lengyelországra is ráerőltetni - folytatta -, de a kérdésnek "semmi köze a jogállamisághoz, pusztán szélsőliberális politikai küzdelem, amelyben Magyarország és egész Európa csak veszíthet".

Hozzátette: a magyar kormánynak az utolsó leheletéig küzdenie kell, hogy ne tudják ilyen módon Magyarország jogalkotását befolyásolni; meg kell vétóznia mind az uniós költségvetést, mind az uniós helyreállítási alapot.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!