2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Völner Pál: Olyan játéknak lettünk a részesei, ahol csak mi tartottuk be a szabályokat

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a jogállamisági kérdéssel kapcsolatban elmondta, a Fidesz reakciója olyan, mint egy tolvajé a boltban, aki követeli a lopásgátlók leszerelését.

„Amikor a Fidesz a jogállami kritériumok alkalmazása ellen tiltakozik, pont ezzel a tiltakozással buktatja le magát. Ezzel a tiltakozással árulják el, hogy valójában korruptak, antidemokratikusak és harácsolók.” 
A politikus szerint a Fidesz törvényei saját hatalmukat, lopásaikat, visszaéléseiket, bűneiket legalizálni tudják. Tóth Bertalan szerint Magyarországon valójában önkényuralmi rendszer van.

 

Válaszul Völner Pál, államtitkár elmondta érdekes, hogy épp Tóth Bertalan beszél jogállamisági kérdésekről, hiszen az MSZP tagságának jó részét kizárták a legutóbbi elnökválasztás előtt, hogy a politikus nyerhesse az elnökválasztást.
Völner Pár a Lisszaboni Szerződésre hivatkozva elmondta, a bizottságnak nincs olyan jogköre, mint a Luxemburgi Bíróságnak, hogy jogi szempontból minősítheti valamely tagállamnak bármilyen jogszabályát vagy intézkedését.

A bizottsági jogállamisági jelentéssel kapcsolatban elmondta, ez egy olyan zsaroló eszköz, ahol azokat az ügyeket, amiket nem sikerül jogi, jogállami keretek között rendezni politikai jelentés formájában, jogi köntösbe bújtatva jelenítik meg.

„2010 óta a balliberális többség által uralt Európai Bizottság, Európai Unió parlamentje gyakorlatilag nem viseli el, hogy ebben az országban gyakorlatilag ki tudtunk jönni a kötelezettségszegési eljárás alól, hogy külön adókkal be tudtuk vonni a közteherviselésbe a multinacionális cégeket, hogy rezsicsökkentéssel meg tudtuk védeni a legelesettebb rétegeket, melyeket a baloldalnak is illene időnként megvédeni (…) Gyakorlatilag egy olyan játéknak lettünk a részesei, ahol mi tartottuk be a szabályokat és a hátunk mögött folyamatosan mindenki mást játszott” - mondta Völner Pál.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kiváltságosaknak járó körülmények között él és dolgozik a Jobbik elnöke

Napok óta nem nyilatkozik a Jobbik arról, hogy mennyit költ Jakab Péter védelmére. 2021. szeptember 16.

A kormánypártok frakcióülést tartanak Esztergomban

Esztergomból tudósított Papp Ágota. 2021. szeptember 16.

Szeptember 21-én indul a Kárpát-medencei Komolyzenei Fesztivál

A fesztivál szeptember 21-én kezdődik,október 4-én zárul. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!