2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Völner Pál: Olyan játéknak lettünk a részesei, ahol csak mi tartottuk be a szabályokat

  • Völner Pál: Olyan játéknak lettünk a részesei, ahol csak mi tartottuk be a szabályokat

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a jogállamisági kérdéssel kapcsolatban elmondta, a Fidesz reakciója olyan, mint egy tolvajé a boltban, aki követeli a lopásgátlók leszerelését.

„Amikor a Fidesz a jogállami kritériumok alkalmazása ellen tiltakozik, pont ezzel a tiltakozással buktatja le magát. Ezzel a tiltakozással árulják el, hogy valójában korruptak, antidemokratikusak és harácsolók.” 
A politikus szerint a Fidesz törvényei saját hatalmukat, lopásaikat, visszaéléseiket, bűneiket legalizálni tudják. Tóth Bertalan szerint Magyarországon valójában önkényuralmi rendszer van.

 

Válaszul Völner Pál, államtitkár elmondta érdekes, hogy épp Tóth Bertalan beszél jogállamisági kérdésekről, hiszen az MSZP tagságának jó részét kizárták a legutóbbi elnökválasztás előtt, hogy a politikus nyerhesse az elnökválasztást.
Völner Pár a Lisszaboni Szerződésre hivatkozva elmondta, a bizottságnak nincs olyan jogköre, mint a Luxemburgi Bíróságnak, hogy jogi szempontból minősítheti valamely tagállamnak bármilyen jogszabályát vagy intézkedését.

A bizottsági jogállamisági jelentéssel kapcsolatban elmondta, ez egy olyan zsaroló eszköz, ahol azokat az ügyeket, amiket nem sikerül jogi, jogállami keretek között rendezni politikai jelentés formájában, jogi köntösbe bújtatva jelenítik meg.

„2010 óta a balliberális többség által uralt Európai Bizottság, Európai Unió parlamentje gyakorlatilag nem viseli el, hogy ebben az országban gyakorlatilag ki tudtunk jönni a kötelezettségszegési eljárás alól, hogy külön adókkal be tudtuk vonni a közteherviselésbe a multinacionális cégeket, hogy rezsicsökkentéssel meg tudtuk védeni a legelesettebb rétegeket, melyeket a baloldalnak is illene időnként megvédeni (…) Gyakorlatilag egy olyan játéknak lettünk a részesei, ahol mi tartottuk be a szabályokat és a hátunk mögött folyamatosan mindenki mást játszott” - mondta Völner Pál.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!