2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 04:00

Belföld

Vízszint-emelkedésre kell számítani Szegednél

Kisebb árhullámok vonulnak le a Tiszán a napokban.

Szegednél a hét közepéig félméteres vízszint-emelkedés várható, de a folyó így sem éri majd a el a 400 centimétert. Hóból a sokéves átlag duplája található a Tisza és a Maros vízgyűjtő-területén: nagyobb árhullám csak hirtelen olvadáskor várható. A szakemberek szerint három napig kellene naponta 20 milliméter csapadéknak esnie a vízgyűjtő-területen egy komolyabb árhullámhoz.

„A Tisza folyón kisebb árhullám vonul le, ennek következtében kisebb intenzitású áradás tapasztalható a Tisza vízrendszerében. Szegednél ennek eredményeképpen vízszint-emelkedés indult meg. Ennek a vízszint-emelkedésnek a fölső határa várhatóan a négyszáz centiméteres vízállást Szegednél nem fogja elérni. Ez a folyó szegedi szelvényében árvízi készültség elrendelését nem teszi szükségessé. Várhatóan ebből az árhullámból az alsó rakparti út lezárására sem kerül sor” – tájékoztatott Kozák Péter, az Alsó Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!