2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Vízszint-emelkedésre kell számítani Szegednél

Kisebb árhullámok vonulnak le a Tiszán a napokban.

  • Vízszint-emelkedésre kell számítani Szegednél

Szegednél a hét közepéig félméteres vízszint-emelkedés várható, de a folyó így sem éri majd a el a 400 centimétert. Hóból a sokéves átlag duplája található a Tisza és a Maros vízgyűjtő-területén: nagyobb árhullám csak hirtelen olvadáskor várható. A szakemberek szerint három napig kellene naponta 20 milliméter csapadéknak esnie a vízgyűjtő-területen egy komolyabb árhullámhoz.

„A Tisza folyón kisebb árhullám vonul le, ennek következtében kisebb intenzitású áradás tapasztalható a Tisza vízrendszerében. Szegednél ennek eredményeképpen vízszint-emelkedés indult meg. Ennek a vízszint-emelkedésnek a fölső határa várhatóan a négyszáz centiméteres vízállást Szegednél nem fogja elérni. Ez a folyó szegedi szelvényében árvízi készültség elrendelését nem teszi szükségessé. Várhatóan ebből az árhullámból az alsó rakparti út lezárására sem kerül sor” – tájékoztatott Kozák Péter, az Alsó Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!