2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Vizsgálja az elhárítás Soros karmesterének tevékenységét

A titkosszolgálatnak kell eldöntenie, hogy bűncselekményt követ-e hazánkkal szemben Gerald Knaus és a Soros György pénzelte lobbiszervezete a tevékenységével vagy sem. Amennyiben felmerül bűncselekmény gyanúja, az elhárítás feljelentést tesz - írja a Magyar Nemzet.

  • Vizsgálja az elhárítás Soros karmesterének tevékenységét

A magyar elhárítás (Alkotmányvédelmi Hivatal, AH) szakemberei előtt van a Magyar Nemzet tényfeltáró cikksorozata, amely Gerald Knaus, továbbá a European Council on Foreign Relations nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenységéről szól – erősítették meg a lapnak belügyi forrásból. A konkrét ügyről bővebb információt sem a belügy, sem az AH nem ad. Általánosságban annyi megfogalmazható – így egy elhárító szakértő –, hogy a titkosszolgálatnak azt kell megállapítania egy hasonló esetben, hogy a nevezett személy és a szervezete Magyarországgal kapcsolatos tevékenysége kimerít-e valamilyen bűncselekményt, ami miatt az AH-nak feljelentést kell tennie. Amennyiben feljelentés születik, a nyomozást vagy a rendőrség, vagy a nyomozó ügyészek folytatják le.

A lap által bemutatott tevékenység egyértelműen hazánk ellen irányul, ám gyanú szintjén az AH feladata eldönteni, hogy, hogy kimeríti-e például az alkotmányos rend elleni szervezkedés bűntettét vagy sem, a többi pedig a nyomozó hatóságoké, illetve az igazságszolgáltatásé.

(A Btk. szerint aki olyan szervezetet hoz létre vagy vezet, amelynek célja, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.)

A Magyar Nemzet cikksorozata nyomán a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István fordult a miniszterelnökhöz, majd a Belügyminisztériumtól azt a választ kapta, hogy

az Orbán Viktornak küldött levelét az illetékességgel rendelkező Alkotmányvédelmi Hivatalnak küldték meg.

Emlékezetes, a Magyar Nemzet részletekbe menően bemutatta Gerald Knaus, továbbá a European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű lobbiszervezet Magyarország elleni tevékenységét. Knaus, aki a Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnöke, az elmúlt hónapokban újabb kommuniká­ciós offenzívát indított Magyarország ellen.

A lap feltárta Knaus és Soros György milliárdos tőzsdespekuláns kapcsolatát. Knausnak és embereinek láthatóan minden fontos európai intézménybe bejárásuk van.

Az ESI úgynevezett „árnyékjelentéseket”, tehát politikai jellegű háttéranyagokat is készít a hálózat tagjainak. Források szerint például a hazánk elleni európai parlamenti jelentést megfogalmazó Judith Sargentini felkészítése is részben ezen módszerrel történt, részben pedig a hálózat más tagjainak személyes felvilágosító tevékenységével. Sargentini egyébként korábban – a bevándorlókért aggódva – osztotta meg a Twitter­-oldalán a tőzsdespekuláns emberének egy hollandiai tévészereplését is.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!