2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Belföld

Két bíró összeférhetetlensége is felmerülhet a Szeviép-ügyben

Vizsgálatot rendelt el az Országos Bírói Hivatal a Szeviép-ügyben felmentő ítéletet hozó egyik bírónő ellen - írja a pestisrácok.hu. Közben a portál arról ír, hogy nem csak Dr. Nóvé Ágnes lehetett összeférhetetlen önkormányzati céges szerződései miatt, hanem a tanácsvezető bíró, Dr. Kovalcsik Éva érintettsége is felmerülhet.

  • Két bíró összeférhetetlensége is felmerülhet a Szeviép-ügyben

 

A szerkesztőség megkeresésére a szervezet elnöke elmondta: a cikkben foglalt tényállítások alapján jelentéstételre és igazgatási vizsgálat lefolytatására kötelezte a Szegedi Törvényszék elnökét. A pestisrácok.hu korábban arról írt, hogy Nóvé Ágnes úgy tárgyalta a Botka Lászlóéknak beszállító Szeviép-vezetők büntetőügyét, hogy családi cége több közbeszerzést is nyert az MSZP-s polgármester vezette önkormányzattól. A portál szerint, így fennállhatott az elfogultság.

A teljes cikk itt olvasható (pestisracok.hu)

FRISSÍTÉS: 

Nem csak a Szeviép-ügyben másodfokon felmentő ítéletet hozó bírói tanács tagja, Dr Nóvé Ágnes lehetett összeférhetetlen önkormányzati céges szerződései miatt, hanem a tanácsvezető bíró, Dr. Kovalcsik Éva érintettsége is felmerülhet - írja a PestiSrácok.

Az oldal munkatársai Szeged város vagyonkezelőjének honlapján találtak rá egy 2015-ös adásvételre. E szerint Dr. Kovalcsik Éva Katalinnak adtak el egy ingatlant Szegeden a Kölcsey utca 4. szám alatt, 12,4 millió forintért. A címet és az ingatlan földhivatali tulajdoni lapja alapján kiderült, hogy egy 100 négyzetméteres polgári luxuslakásról van szó Szeged szívében, konkrétan a sétálóutca műemlék palotaépületében, ami az adásvételt követően szinte gazdát cserélt.

A PestiSrácok egy olvasója jelezte, hogy érdemes megvizsgálnunk a szegedi ingatlankezelő honlapját… 

A közérdekű adatok között megtalálták az értékesített ingatlanok listáját. A vevők között Dr. Kovalcsik Évát, a Szegedi Törvényszék tanácsvezető bíróját, aki hosszasan érvelt a minap a felmentő ítélet kihirdetését követően, miért nem lehet kétséget kizáróan megállapítani a csődbűncselekményt, amikor a vád tételesen felmutatta, hogy a fizetésképtelenséget jelentő Szeviép folyamatosan fizetett milliós-százmilliós kölcsönöket saját érdekeltségeikbe tartozó cégeknek, így mire a csődbiztos megérkezett már üres volt a kassza.  Az IKV Zrt. saját közérdekű adati szerint 2015. november 26-án adták el a Kölcsey utca 4 szám alatti ingatlant Dr. Kovalcsik Éva Katalinnak. Igen a bírónőnek. 12 millió 406 ezer 800 Forintért.

A teljes cikk itt olvasható (pestisracok.hu)

Kapcsolódó:

Felmentette másodfogon a bíróság a Szeviép-ügy vádlottjait

Bizonyíték hiányában felmentette a Szegedi Törvényszék másodfokon a Szeviép-ügy vádlottjait. Az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó - már felszámolás alatt álló - Szeviép Zrt. egykori vezetőit az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság tavaly novemberben a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben mondta ki bűnösnek.

Az ügyről és az érintett bírónőről Sajtóklub című műsorunk legutóbbi adásában is szó esett.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!