2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

FRISS: Úgy tűnik, estére már lesz víz Törökbálinton

Az Érd és Térsége Vízközmű Kft.-re hivatkozva Törökbálint Város Önkormányzata kedden közölte: három településen többnapos vízhiányra kell készülni, ami akár szombatig vagy vasárnapig is eltarthat. Azóta szerencsés fordulat állt be az Érdet, Diósdot és Törökbálintot sújtó vízhiány kapcsán, legalábbis utóbbi településen.

  • FRISS: Úgy tűnik, estére már lesz víz Törökbálinton

Nem sokkal ezelőtt az egyik helyi képviselő jó hírt adott közre a közösségi oldalán – írja a VG.hu.

Földvári László ugyanis rendkívüli hírként közölte, hogy 

a vártnál előbb, már szerda estére nagy eséllyel helyre fog állni a vízszolgáltatás Törökbálinton mindenhol.

Azt is hozzátette, hogy a töltődnek a tárolók.

Mindez abszolút örömteli fejlemény, tekintve, hogy tegnap még arról szóltak a hírek, hogy a csaknem 15 ezres városban napokig tartó vízhiány lehet, miután súlyos műszaki hibák következtek be. 

Az Index beszámolója szerint a tájékoztatóból kiderült, hogy néhány nappal ezelőtt egy stratégiai fontosságú 600 milliméteres belső átmérőjű vezetéken keletkezett csőtörés, ami a Budapest–Csepel irányból átvett ivóvizet továbbítja az Érd, Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tárolómedencékbe. Ezekből a medencékből szivattyúzzák tovább Érd parkvárosi részeibe, Törökbálint nagy részére és Diósd egy részére a vizet.

Mivel a 600-as vezetéken olyan jellegű a meghibásodás, amit csak speciális anyagokkal lehet javítani, két speciális csőkötő idomot kellett külföldről megrendelni, ami előreláthatólag december 22-én érkezik meg. Reményeik szerint így meg tudják javítani a vezetéket.

Nem először van gond, de Csőzik László szerint minden rendben

A vízhiány nyáron is felütötte a fejét, akkor locsolási és medencefeltöltési tilalmat rendeltek el az agglomerációban, köztük Érden, Diósdon, Tárnokon, Törökbálinton, Sóskúton és Pusztazámoron.

Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere korábban úgy nyilatkozott a Klubrádiónak, hogy a városi vízmű önkormányzati tulajdonban marad, mert rosszabb kezekben lenne az államnál - számolt be a Magyar Nemzet.

Szerinte ugyanis a helyi vízmű jól működik, korszerű, komoly fejlesztések voltak az utóbbi időszakban, és mindezt annak köszönhetik, hogy több évvel ezelőtt az önkormányzat volt annyira bátor, hogy bevonjon egy francia szakmai befektetőt.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!