2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Vitézy Dávid: Óbudán új választás kell

Óbudán új választás kell - írta szerdán Facebook-oldalán Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP-Zöldek), a Fővárosi Közgyűlés megválasztott tagja, miután pénteken az óbudai polgármestert korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt letartóztatták. Mint írta, az új választásra azért van szükség, hogy az ott élők "olyan polgármestert választhassanak, aki alpolgármesterével együtt nem előzetes letartóztatásból vezet egy 128 ezres kerületet".

  • Vitézy Dávid: Óbudán új választás kell

Vitézy Dávid bejegyzésében kifogásolta, hogy Karácsony Gergely főpolgármesternek "egy szava sincs a főváros egyik legnagyobb kerületében kialakult politikai és közigazgatási válságról".

Emlékeztetett rá, hogy a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi listán Kiss László (DK-LMP-Momentum-MSZP-Párbeszéd) is szerepelt, és a főpolgármester is ajánlotta, a választási plakát szerint a "legjobb választásnak" tartotta.

Karácsony Gergelynek világossá kell tennie, hogy kitart-e az óbudai polgármester támogatása mellett, vagy egyetért-e azzal, hogy Kiss Lászlónak le kell mondania - fogalmazott Vitézy Dávid. A politikus a bejegyzésében sajtóhírekre hivatkozva arra is felhívta a figyelmet, hogy a korrupciós ügyben "Karácsony pártja is érintett lehet", mert a Párbeszéd társelnökének, Szabó Tímea óbudai országgyűlési képviselőnek a kampányfőnökét is őrizetbe vették a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!