2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 03:00

Belföld

Vitézy Dávid levelét megírta Karácsony Gergelynek + videó

Vonja vissza az elhibázott járatritkítási programot - szólította fel Karácsony Gergelyt a közlekedési szakértő. A járatritkítással még a baloldali politikusok sem értenek egyet.

  • Vitézy Dávid levelét megírta Karácsony Gergelynek + videó

Kérem, a lehető leghamarabb vonja vissza ezt az elhibázott járatritkítási programot - szombaton nyílt levélben szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert Vitézy Dávid közlekedési szakértő, aki azt is hozzátette, hogy szívesen közreműködik a rendszer megjavításában.

„A BKK által fű alatt bevezetett járatritkítás negatív hatásai már az első fagyos reggelen megmutatkoztak: az utasok hosszabb várakozási időket és nagyobb zsúfoltságot tapasztaltak az érintett járatokon. A járatritkítást érdemi egyeztetés vagy tájékoztatás nem előzte meg, csak a lebukás után vallották be annak tényét"

- fogalmazott levelében a BKK korábbi vezérigazgatója.

„Abban a négy évben, amikor lehetőségem nyílt a BKK-t vezetni, végig el tudtuk kerülni a hasonló fűnyíróelven zajló ritkításokat a mainál nehezebb pénzügyi körülmények között is, sőt, folyamatosan fejleszteni tudtuk a hálózatot. Budapestnek meggyőződésem szerint továbbra is ezt az utat kell járnia, nem adhatunk lejjebb az eddigi szolgáltatási színvonalból - ebben mindig számíthatnak rám" - így zárta levelét Vitézy. (A teljes levél a cikk alján elolvasható.)

A II. kerület szocialista polgármestere szerint pedig felül kellene vizsgálni a mostani járatváltoztatásokat. A módosítást a közlekedési szakértők is nehezményezik.

„A BKK és a főváros vezetése arra játszott, hogy ezt a nem is olyan kis mértékű ritkítást ezt majd az utazóközönség majd nem fogja észrevenni és megpróbálják elsunnyogni az ügyet. Hát ez nem jött össze finoman szólva és sokkal egyszerűbb és tisztességesebb lett volna kiállni és azt mondani, hogy ezeket az intézkedéseket tervezzük, de ezt nem tették meg, innentől kezdve ez rájuk ég" - mutatott rá Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke.

Végül a BKK vezetője Walter Katalin is elnézést kért, amiért nem jelezték hamarabb az utazóközönségnek a változásokat.

Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!