2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Belföld

Vitézy Dávid: Karácsony Gergely jól láthatóan elaludt + videó

„Karácsony Gerely későn kapcsolt" - így fogalmazott Vitézy Dávid. A korábbi közlekedési államtitkár úgy látja, a főpolgármesternek nyáron vagy ősszel kellett volna ezt a témát előhozni, és nem hagyni ezt a szerződést lejárni. A BKK vezérigazgatója szerint jövő héten ül össze a városvezetés és a minisztérium, ahol döntés születhet a bérlet jövőjéről.

  • Vitézy Dávid: Karácsony Gergely jól láthatóan elaludt + videó

Ismét a kormány ellen hergelt a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Szabó Tímea arról már nem beszélt, hogy pont párttársa Gyurcsány bizalmi emberével, Draskovics Tiborral együtt fúrta meg a Budapest-bérletet. Az Index ugyanis néhány napja azt írta: a korábbi 7,4 milliárdhoz képest 8,6 milliárd forintot kért az állam az üzemeltetésért cserébe, de ebbe nem ment bele Budapest vezetése. 

„Karácsony Gergely pedig láthatóan elaludt ebben a kérdésben" - értékelte röviden a korábbi közlekedési államtitkár Karácsony Gergely késedelmes lépését. Vitézy Dávid szerint a főpolgármesternek nyáron, vagy legkésőbb ősszel kellett volna ezt a témát előhozni és nem hagyni, hogy lejárjon a szerződés.

Karácsony Gergely összevissza beszél és ködösít - mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt szerint Karácsonyék tudták, hogy a kormánnyal kötött szerződés 2023. december 31-én lejár, mégsem tettek semmit.

Egyre több ellenzéki párt kritizálja a főpolgármestert a legújabb botránya miatt. Most az LMP társelnöke tette egyértelművé: a bérletbotrányról Karácsony Gergely tehet.

„A főpolgármester két dologgal védekezik, vagy azzal, hogy ő semmit nem ért ami nem feltétlenül jó egy ilyen pozícióban, vagy pedig azzal, hogy ő mindig mindennek az áldozata és örök áldozat komplexusban szenved."

Ungár Péter szerint a feleknek meg kell egyezniük, ugyanis a bérletet nagyon sokan használják.

A BKK vezérigazgatója közben a Népszavának adott interjújában azt állította, hogy jövő héten lesz egy operatív tarifamegbeszélés a minisztériummal, ám egyből jelezte azt is, hogy ez a városvezetés szintje. Továbbá elmondása szerint mindent megtesznek azért, hogy Budapest-bérlet ne szűnjön meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!