2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Vitályos: Gyurcsány kormányzása idején kórházakat zártak be és vittek csődbe + videó

Álságos, amit a baloldal művel – erről beszélt közösségi oldalán a kormányszóvivő. Vitályos Eszter hangsúlyozta, az elmúlt években rengeteg egészségügyi fejlesztés valósult meg az országban.

  • Vitályos: Gyurcsány kormányzása idején kórházakat zártak be és vittek csődbe + videó

Molnár Lajos, korábbi egészségügyi miniszter: Döntött a kormány a vizitdíj és a kórházi napidíj bevezetéséről. Ez egységesen 300 forint.

Még 2006-ban döntöttek a vizitdíj bevezetéséről, majd 2007-ben a második Gyurcsány-kormány vezette be azt. De az egészségügyi reformjuk része volt az is, hogy 600 millió forintot költött az akkori egészségügyi tárca a kórházi ágyak mellé helyezhető trezorokra.

A vizitdíj eltörlése érdekében akkor a Fidesz indított népszavazást.

De a téma még az előző országgyűlési választás kampányában is előkerült.

Álszentség lenne azt gondolni, hogy az egészségügy nem üzlet, én őszintén szólva nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, mintha nem üzlet – mondta anno Márki-Zay Péter.

Korábban pedig László Imre, DK-s polgármester egészségügyi intézmények bezárásáról beszélt az ATV-ben: Magyarországon jelen tudomásom szerint 164 fekvőbeteg gyógyintézet van. Ez nagyon sok. Ez indokolatlanul sok.

Álságos, amit a baloldal művel: a 2010 előtti kormányzat kórházakat zárt be és vitt csődbe - erre hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő közösségi oldalán. Vitályos Eszter emlékeztetett, több ezer kórházi ágyat számoltak fel, vizitdíjat és kórházi napidíjat fizettettek.

A nemzeti kormány két és félszer annyit költ az egészségügyre, mint a baloldali Gyurcsány-kormány idején 2010-ben. Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb béremelési programját hajtottuk végre az orvos béremeléssel, és az ápolók bérét is jelentősen növeltük – hangsúlyozta a kormányszóvivő.

Vitályos Eszter hozzátette, az elmúlt években számos egészségügyi fejlesztés valósult meg az országban. Többe között felújítottak 91 kórházat és 54 rendelőintézetet, emellett 23 új rendelőintézet is épült.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tagad a botrányba került karateedző

Tagad a botrányba került karateedző

Tagadja bűnösségét A. Tibor. A jászberényi Yakuzák SE volt vezetője folytatólagos kihallgatásán nem ismerte el, hogy akár testi, akár lelki fájdalmat akart volna okozni annak a kisfiúnak, akit felrúgott a szolnoki kalandparkban – tájékoztatta a szoljon.hu-t Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!