2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Vitályos Eszter: Méltósággal, tisztességgel kell dolgoznunk

Hogyan fogadta a felkérést a kormányszóvivői posztra? Mi a véleménye az átalakuló baloldali erőtérről? Mit gondol a nők közéleti szerepvállalásáról? Vitályos Eszter újonnan kinevezett kormányszóvivővel a Mandiner készített interjút.

  • Vitályos Eszter: Méltósággal, tisztességgel kell dolgoznunk

Mikor és hogyan tudta meg, hogy ön lép Szent­királyi Alexandra helyére?

Váratlanul ért a hír. Március végén, amikor Csák János minisztert helyettesítettem a gazdasági és stratégiai kabinetülésen, az ebédszünetben egyszer csak mellém lépett és közölte: Orbán Viktor szeretné, ha kormányszóvivőként folytatnám a munkát a Miniszterelnöki Kabinetirodán. Ezután volt egy hosszú és tartalmas megbeszélésem a miniszterelnökkel, ahol elmondta, mit vár tőlem, mi lenne a feladat­köröm. Szó volt a képviselői választókerületemről is. Az evidens volt, hogy megtartom a kormányszóvivői feladatok mellett, hiszen életem egyik legfontosabb munkája a Pilis-Dunakanyar képviselete.

Mennyiben más ez a feladatkör, mint az államtitkári vagy az országgyűlési képviselői szerep?

Számomra a képviselőség nem munka, hanem életforma, hivatás. Óriási megtiszteltetés, hogy a 2022-es választáson én kaptam a legtöbb szavazatot az egyéni választókerületek győztesei közül. Ez abból is adódik, hogy nagy a pilis-dunakanyari választó­kerület, 17 települést foglal magába, de persze így is kiemelt bizalmat jelent a választópolgárok részéről. Ami a kormányszóvivőséget illeti, azt érzem a legnagyobb kihívásnak, hogy horizontálisan át kell lássam a dolgokat, az összes minisztérium munkáját, célkitűzéseit, az eddig elvégzett tevékenységét. Tisztában kell lennem azzal, mit miért tesznek, és ezt közérthető módon el kell tudjam magyarázni a sajtó képviselőinek – és legfőképp a magyar társadalom egészének. Úgy fogtam hozzá az új munkához, hogy rengeteg kormányinfót vissza­néztem, visszahallgattam. Sokat kell készülnöm, olvasnom, informálódnom, tisztában kell lennem a napi politika minden részletével. Ez másfajta felkészültséget igényel, mint amikor egy államtitkár egy konkrét területért felel. Rövidesen elindul a kormányszóvivői TikTok-oldalam.

Miként jut majd ideje a választókerületére?

Sportolóként, vívóként megszoktam a terhelést: jó időbeosztással és hatékony munkavégzéssel lehet menedzselni. Sőt, szeretném az új munkaköröm révén még több lehetőséghez juttatni a Pilis-Dunakanyart, még jobban támogatni az itt élők mindennapjait. Most kampányidőszak van, ez mindig felfokozott állapottal jár. Sajnálatos módon ezzel párhuzamosan mindig durvul a közbeszéd is. Sok aktivista­találkozót tartunk, ezeken a szimpatizánsainknak lehetőségük van arra, hogy megosszák velünk a tapasztalataikat, terveiket, gondjaikat. Nekik ez a legnehezebb időszak, mert ezekben a hetekben számtalan ellenséges hangvételű kommenttel és személyes megnyilvánulással találkoznak. De nekünk itt is jó példával kell elöl járnunk: méltósággal, tisztességgel kell dolgoznunk.

Mekkora csapat segíti a munkáját?

2010 óta dolgozom az államigazgatásban, a frakcióban kezdtem az Országgyűlés Hivatalában, majd több minisztériumban láttam el államtitkári feladatokat. Mindig is arra törekedtem, hogy összeszokott, stabil csapattal dolgozzam. Több munkatársam már tíz-tizennégy éve velem dolgozik. A kommunikációs csapatom tagjai a kormányzati feladatok mellett tisztában vannak a választókerületi történésekkel is. Ismerik a helyi szereplőket, ez ugyancsak lényeges.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Mandiner / Ficsor Márton

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!