2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Vitályos Eszter: a kormány célja a magyar családok jövőjének biztosítása

A kormány célja a magyar családok jövőjének biztosítása - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton a csornai Mosolyvár Bölcsőde átadó ünnepségén.

  • Vitályos Eszter: a kormány célja a magyar családok jövőjének biztosítása

Vitályos Eszter kiemelte: korábban nem volt még példa Magyarországon arra, hogy egy kormányzat átfogó keretek közé helyezze a bölcsődei ellátás átalakítását.

Emlékeztetett, soha nem volt még olyan sok bölcsődei férőhely Magyarországon, mint jelenleg, amikor a gyermekek csaknem 22 százalékának biztosítanak ellátást.

Hozzátette, a férőhelyek száma 2010-től idén augusztusig 32 ezerről 61 ezerre nőtt, emellett további mintegy tízezer férőhely kialakításán még dolgoznak.

Az államtitkár elmondta, hogy a négy csoportszobával és 56 férőhellyel működő Mosolyvár Bölcsőde közel 700 millió forint európai uniós és kormányzati forrásból, valamint 66 millió forint önkormányzati önrészből épült fel.

Vitályos Eszter azt hangoztatta, nincs fontosabb gyermekeink boldogságánál, biztonságánál.

Gyopáros Alpár, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa azt hangsúlyozta, hogy Csorna a város történetében soha nem fejlődött annyit, mint az elmúlt tíz évben.

Példaként említette egyebek mellett, hogy megépült a csornai elkerülő út, az M85-ös gyorsforgalmi út Csornától Sopronig tartó szakasza, az M86-os út Csornától Szombathelyig tartó szakasza, megújult a 85-ös és 86-os utak közös szakasza, fejlesztették a Margit Kórházat, a városházát, a mentőállomást és a szennyvíztisztító telepet.

Hozzátette: folytatódik a tanuszoda és a sportcsarnok építése, emellett hamarosan befejeződik a Csornai Járásbíróság épületének felújítása.

Bónáné Németh Katalin, Csorna polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a Mosolyvár Bölcsőde alapkövét tavaly májusban tették le és reményeik szerint jövő szeptemberre újabb két csoportszobával bővítik az intézményt.

Kiemelte, a város elkötelezett a fiatal családok támogatásában. Példaként említette a fiatalok első lakáshoz jutásának támogatását, az életkezdési támogatást, a 2019 óta működő Gólyahír programot, valamint a szociálisan rászoruló családok támogatását.

Szűr Bernadett bölcsődevezető elmondta, a Győr-Moson-Sopron vármegyei városban 1954 óta működik bölcsődei ellátás.

Borítókép: Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára beszédet mond a csornai Mosolyvár Bölcsőde avatásán 2023. szeptember 9-én.

MTI/Krizsán Csaba

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

A kétoldalú párbeszédet nem csak fent kell tartani, de erősíteni is kell ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia regionális és európai szinten is még inkább szolgálni tudja saját nemzeti és egyben a két ország stratégiai partnerségből fakadó érdekeit - mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön a Peter Pellegrini szlovák államfővel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Eljárás indul a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben

Ismét a kiskorúak védelmére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése miatt indul eljárás a Rádió 1 Balázsék című műsorszámával szemben - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!