2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 05:30

Belföld

Vitályos Eszter: 2010 óta megduplázódott a bölcsődei férőhelyek száma

2010-ben 32 ezer bölcsődei férőhely volt Magyarországon, ez most meghaladja a 63 ezret, amivel mintegy kétszeresére nőtt a bölcsődei férőhelyek száma - mondta a pilisvörösvári Tipegő Bölcsőde átadásán a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára csütörtökön.

  • Vitályos Eszter: 2010 óta megduplázódott a bölcsődei férőhelyek száma

Vitályos Eszter, aki a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, hozzátette azt is, hogy 2010-ben 326 településen volt elérhető bölcsődei szolgáltatás, most viszont már több mint 1100 településen, azaz három és félszer annyi településen lehet már bölcsődei szolgáltatáshoz hozzáférni, mint 2010-ben.

Az államtitkár emlékeztetett: az a feladatuk, hogy biztosítsák a családoknak azokat a közszolgáltatásokat, amelyekkel a helyben élést segíteni tudják, és megteremtsék a feltételeit, hogy ne csak lakni, hanem élni is jó legyen az adott településen. Felidézte azt is, hogy a magyar kormány gondolkodásának homlokterében a magyar családok segítése és az a gondolat áll, hogy minden olyan gyermek megszülethessen Magyarországon, akire az adott családban az adott házaspár vágyik. "Ne legyen olyan anyagi akadálya, ne legyenek pénzügyi kérdések a háttérben, ami miatt egy család nem vállal egy kisgyermeket "- fűzte hozzá. Fetter Ádám (Tegyünk Együtt Vörösvárért Egyesület) polgármester azt emelte ki, hogy az új bölcsőde a jövőbe vetett optimizmus szimbóluma. Elmondta: a Széchenyi 2020 program keretében VEKOP-os pályázatot nyújtottak be még 2021 januárjában és a sikeres pályázatnak köszönhetően több mint egymilliárd forint uniós, vissza nem térítendő támogatást nyertek el. A fejlesztésnek köszönhetően az új intézmény 40 kisgyermek számára biztosít bölcsődei ellátást.

A városvezető kiemelte: a településen eddig csupán 26 gyermek vehette igénybe az ellátást, a mostani beruházással a bölcsődei férőhelyek száma 26-ról 66-ra emelkedik, ami jelentősen csökkenti a férőhelyhiányt. Emellett a fejlesztés legalább nyolc új munkahelyet teremt. A részleteket ismertetve közölte: négy csoportszobát alakítottak ki, a csoportszobákhoz széles terasz kapcsolódik, valamint egy nagyméretű játszóudvar. A 800 négyzetméteres bölcsőde komplexen akadálymentesített, a projekt része volt a működéshez szükséges eszközök, bútorok és játékok beszerzése is.

Az új bölcsőde jövő év április 1-jén kezdi meg működését.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

 Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Menczer Tamás: önök ezt az országot egyszer már tönkretették + videó

Önök ezt az országot egyszer már tönkretették - így reagált Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdán Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében arra, hogy Gyurcsány Ferenc felesége azt mondta: majd az ő kormánya visszaállítja Magyarországon a munka becsületét, majd ők tisztességes nyugdíjakat és béreket fizetnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!