2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Viszlát papíralapú igazolványok

Kivonják a forgalomból a papíralapú horgászigazolványokat és helyettük plasztikkártyák lesznek a jövő év elejétől – jelentette be a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke.

  • Viszlát papíralapú igazolványok

Szűcs Lajos közölte, az új igazolványt szeptember elsejétől lehet igényelni személyesen a horgászjegyeket is értékesítő pontokon, de a szövetség honlapján keresztül is. Ára 2200 forint, amely balesetbiztosítást is tartalmaz. A kártyával gyorsabb, egyszerűbb lesz az ügyintézés, például a horgászjegyek kiadása is.

„Személyi igazolvány méretű, azonosításra alkalmas. Megteremti a horgászjegyek kiadásának alapját, és nekünk a legfontosabb dolgot, hogy napra kész területi nyilvántartásokat tudjunk megtenni – emelte ki Szűcs Lajos, hozzátéve: – kiváltjuk vele az összes papíralapú okmányt és a későbbiekben az a célunk, hogy majd olyan okmányrendszer kerüljön kialakításra, amivel akár a napi halfogási összesítést is meg tudjuk tenni. Minden halgazdálkodónak nagyon komoly segítség lehet ez, hiszen jelen pillanatban, kétéves időtávra tudunk adatokat biztosítani a halgazdálkodóknak az adott vízterületen történő halfogásokról” – jegyezte meg a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!