2020. augusztus 12.,
szerda, Klára napja

Viszály az MSZP-ben

Hír TV

2020. augusztus 1., szombat 15:03

Tisztogatásba kezdett az MSZP. A párt etikai bizottsága online szavazáson függesztette fel a csepeli elnökségi tagját és Pest megyei elnökét. Mindez abból a belső dokumentumból derül ki, amely a Hír TV birtokába jutott.

Dobák Istvánt azért akarja a szocialisták elnöksége kizárni a pártból, mert a politikus leleplező-bejegyzést tett közzé az MSZP alkalmatlanságáról.

Pénteken hozta nyilvánosságra a Magyar Nemzet az MSZP belső levelét melyből kiderül, hogy a párt Országos elnöksége arról döntött, hogy felfüggeszti Dobák István csepeli elnökségi tagjának és Fekete Zoltán Pest megyei elnök párttagságát, valamint feloszlatják és megpróbálják újjászervezni marcali helyi szervezetüket.

A Hír TV birtokába került újabb dokumentumból az is kiderül, hogy a döntéseket érdemi vita nélkül az elnökség ajánlása alapján online szavazás keretében hozta meg a párt vezetősége és az etikai biztosság.

Szerettük volna megkérdezni a döntésekről a párt országgyűlési képviselőjét, de Kunhalmi Ágnes nem kívánt nyilatkozni. Az ügyben hívtuk a szocialisták budapesti elnökét, aki a dokumentumok szerint személyesen továbbította a javaslatokat az etikai bizottsághoz, de Molnár Zsolt véleménye szerint, neki nincs érdemi köze a történtekhez.

Információink szerint az MSZP vezetése közben háttértárgyalásokat folytat Gyurcsány Ferencékkel annak érdekébe, hogy vezető politikusaik befutó helyekre kerülhessenek a 2022-es választásokon egy esetleges közös listán. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a szocialista párton belüli harc hozzájárult ahhoz, hogy történelmi mélypontra jutott az MSZP népszerűsége.

A legfrissebb közvélemény kutatások szerint az MSZP jelenleg nem érné el a parlamentbe jutáshoz szükséges 5%-os küszöböt.

Hír TV