2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Visszatért a koronavírus-járvány, egyre több a beteg + videó

Visszatért a koronavírus-járvány, ami már három éve mindennapjaink része. Az új oltási program bevezetésével a kormány és az orvosok is igyekeznek mindent megtenni a lakosság védelme érdekében.

  • Visszatért a  koronavírus-járvány, egyre több a beteg + videó

Maszk, kézfertőtlenítő, kijárási tilalom - ezeket a szavakat már jól ismerjük. 2020 márciusában mindannyiunk életébe beköltözött a koronavírus járvány. Az elmúlt három évben ugyan volt ideje a világnak fellélegezni a járvány hatásai alól, most azonban úgy tűnik, ismét felütötte fejét a vírus. Az elmúlt időszakban országszerte magas koronavírus-koncentrációt mértek a szennyvizekben - mondta híradónknak Rusvai Miklós virológus.

"Úgy általában elmondható, hogy az elmúlt hetekben a légzőszervi betegségek időszakát éljük, és ezeknek a légzőszervi betegségeknek a túlnyomó többségét - legalábbis ahol kiderül a kórokozó -

még mindig a SARS-CoV-2 koronavírus okozza. Tehát a Covid betegség áll a háttérben.

Kisebb mértékben jelen van a háttérben az influenzavírus is, illetve más légzőszervi vírusok, de messze túlnyomó többségét a megbetegedéseknek a koronavírus idézi elő és ez várhatóan a következő hetekben is folytatódik" - emelte ki a virológus.

A szakember szerint karácsonyig a megbetegedések száma növekedhet. Közben több kórházban is kötelező maszkviselést rendeltek el a látogatási időben.

Ugyan a vírus sokat enyhült az évek során, illetve az oltások és a megbetegedések miatt az emberek immunrendszere is alkalmazkodott az elmúlt időszakban, az új variánsok sorban jelennek meg.

Fontos tudnunk, hogy milyen módon van lehetőség a vírus elleni védekezésre. Nemrégiben több ország, többek között Magyarország is újraoltási intézkedéseket vezetett be. A lakosság védelmében a kormány most frissített vakcinákkal igyekszik megelőzni a vírus további terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

A világban végbemenő változásokról, a magyar külpolitika stratégiai irányairól beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a szokásos éves nagyköveti értekezleten kedden délelőtt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!